Afbeelding
Vasco van der Valk

Motorracer Vasco van der Valk kondigt einde carrière aan

Overig

AMERSFOORT Motorracer Vasco van der Valk heeft aangekondigd een einde te maken aan zijn carrière. ,,Na een mooie carrière van meer dan 17 jaar motorsport heb ik besloten om te stoppen met racen. Na alle mooie avonturen is het tijd om mijn helm aan de wilgen te hangen”, verklaart hij.

,,In de afgelopen seizoenen merkte ik dat het plezier, en daardoor de motivatie, langzaam begon weg te zakken. Deze sport vereist echter altijd 110% inzet, vanwege alle zaken die er geregeld moeten worden en de enorme competitie op de baan. Ik heb altijd geracet voor het plezier, maar toen dit begon te ontbreken zag ik dat het beter was om te stoppen en de mooie herinneringen te behouden.”

Ook blessuregevaar speelde een rol in het maken van de keuze. ,,Met een zeer hoge motivatie was dit nooit een probleem, maar als dit niet het geval is dan is het steeds lastiger om met de gevolgen van blessures om te gaan. Vooral de hersenschuddingen waren erg zwaar, aangezien ik hier ook steeds langere tijd last van bleef houden in het dagelijkse leven.”

MAATSCHAPPELIJKE CARRIÈRE Van der Valk zegt terug te kijken op een mooie en onvergetelijke tijd. De komende tijd wil hij zich gaan focussen op zijn maatschappelijke carrière. ,,Ik heb op mijn 22ste de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit bijna afgerond. In de toekomst zullen jullie mij samen met mijn vriendin in Oostenrijk kunnen vinden, maar ik zal zeker af en toe nog eens op het circuit verschijnen voor een leuke race of evenement! Bedankt allemaal voor de support en opgebouwde vriendschappen, zonder jullie was het nooit gelukt!”

advertentie