De StartbaanRun in 2018.
De StartbaanRun in 2018. Marie-Jeanne Sol

Nieuw parcours voor StartbaanRun

4 september 2021 om 07:30 Overig

AMERSFOORT/SOESTERBERG De Rotary Amersfoort en de Amersfoortse atletiekvereniging Altis houden ook dit jaar weer op 7 november onder de naam StartbaanRun de jaarlijkse prestatieloop op Park Vliegbasis Soesterberg. Natuurlijk alles onder voorbehoud van de dan geldende coronaregels. De opbrengst gaat net zoals vorige jaren naar een goed doel. Vanaf 2019 wordt de opbrengst besteed aan een fonds ter ondersteuning van kinderen en jongeren in achterstandssituaties in en rondom Amersfoort.

Dit jaar een nieuw parcours, nog mooier en nog sneller. De lopers starten bij shelter 611 om vervolgens lopen over de startbanen langs de kerosineheuvel en weer 4 kilometer over de startbanen richting de finish. Totaal 7 kilometer startbaan om over te rennen. Er kan worden deelgenomen aan een wedstrijd over 5 en 10 kilometer.

Ook voor de kinderen zijn er twee verschillende runs: 1000 meter voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en 1500 meter voor de 10 tot en met 12-jarigen.

Vanwege het succes van de vorige editie zet atletiekvereniging Altis wederom voor de deelnemers op de 10 kilometer zogenaamde ‘hazen’ in voor het realiseren van een persoonlijk doel.

De StartbaanRun begon 13 jaar geleden op een operationeel veld van de Koninklijke Luchtmacht, maar de Luchtmacht heeft inmiddels plaats gemaakt voor het natuurgebied van Het Utrechts Landschap. De straaljagers zijn verdwenen, maar de geschiedenis is nog steeds zichtbaar en voelbaar. Er kunnen maximaal duizend lopers deelnemen, meer informatie en inschrijven op: www.startbaanrun.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie