De StartbaanRun, op zondag 3 november, biedt prestatielopen over 5 en 10 kilometer.
De StartbaanRun, op zondag 3 november, biedt prestatielopen over 5 en 10 kilometer. Harry van 't Veld

'Hazen' helpen in StartbaanRun aan persoonlijke records

23 oktober 2019 om 07:21 Overig

AMERSFOORT Rotary Amersfoort houdt met medewerking van atletiekvereniging Altis op zondag 3 november de StartbaanRun. Dit evenement biedt prestatielopen over vijf en tien kilometer. Voor de jeugd zijn er twee runs: de zes- tot negenjarigen lopen 500 meter, tien- tot twaalfjarigen lopen 1000 meter. De opbrengst gaat naar een fonds ter ondersteuning van kinderen en jongeren in achterstandssituaties in en rond Amersfoort.

Vanwege het succes van vorig jaar zet de organisatie onder het motto 'Jouw doel, Jouw tempo' voor de deelnemers op de tien kilometer weer 'hazen' in. Deze gangmakers lopen verschillende tempo's en helpen bij het realiseren van persoonlijke doelen. De winnaars krijgen een zweefvliegvlucht aangeboden boven het parcours. Ook zal er een vlucht worden verloot onder alle deelnemers. Meer informatie en inschrijven op www.startbaanrun.nl.

BERGCROSS De 29ste Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross is op zondag 2 februari 2020. Altis verzorgt op de vier voorafgaande zondagen de bekende Bergcross clinics. Deze clinics zijn als voorbereiding bedoeld voor lopers met weinig of geen crosservaring en worden gegeven door gediplomeerde Altis-trainers. Van deelnemers wordt verwacht dat ze een rustige duurloop van een uur aan kunnen. De trainingen vinden plaats bij het Soester Hoogt in het natuurgebied 'De Stompert'. Medio november opent de inschrijving op:
www.bergcross.nl.

FEMKE BOL Met negen anderen heeft de Europese atletiekfederatie de negentienjarige Altis-atlete Femke Bol genomineerd voor de titel Europees talent van het jaar. De nominatie heeft ze te danken aan haar gouden medaille op de 400 meter horden bij het Europees Kampioenschap voor atleten tot twintig jaar in Zweden. Haar prestaties bij de wereldkampioenschappen atletiek afgelopen maand in Doha vielen ook op. Zij verraste door bij de 400 meter horden de halve finale door te dringen. Haar tijd in de series was de beste wereldseizoen prestatie van atletes onder twintig jaar en goed voor een ticket voor deelname aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

Met de Nederlandse estafetteploeg 4x400 meter bracht ze het in Doha in de finale tot een zevende plaats. Tot afgelopen vrijdag kon via de social media op Femke gestemd worden. Deze stemmen tellen voor een kwart mee in het eindoordeel van de jury. Zaterdag 26 oktober zal tijdens de Golden Tracks award ceremony, in het Estlandse Tallin, bekendgemaakt worden wie de titel 'Europees talent van het jaar' mag dragen.

De agenda van Altis:
- 3 november 2019 Startbaanrun Park Vliegbasis Soesterberg.
- 2 februari 2020 Amersfoortse Bergcross Utrechtseweg 180 Amersfoort.

Afbeelding
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie