Sportgala 2019
Sportgala 2019 Rinus van Denderen

Sportgala Amersfoort gaat in aangepaste vorm door

Overig

AMERSFOORT Ondanks alle maatregelen rondom de coronacrisis gaat het Sportgala in aangepaste vorm door. Op maandag 30 november om 20.00 uur wordt live vanuit de Amerena een coronaproof show gepresenteerd. 

De organisaties achter het jaarlijkse Sportgala bieden dit jaar een feestelijk alternatief om de Amersfoortse sporters en sportclubs samen te brengen. Gekozen is voor een online show, pubquiz-stijl waar Amersfoortse sportliefhebbers het vanuit huis tegen elkaar kunnen opnemen. 

Details over deelname en aanmelding worden binnenkort bekend gemaakt. De sportquiz vraagt en biedt kennis over de Amersfoortse sport en geeft ook aandacht voor het 2020 van sportverenigingen en sporters. 

Sportwethouder Hans Buijtelaar: ,,Er is met alle nodige corona maatregelen ook in de sport nogal wat gebeurd. Bijna alles is op z’n gat komen te liggen en daar balen we natuurlijk van. Competities kwamen niet of pas laat op gang, veel evenementen bleven uit. En belangrijker: mensen maakten zich grote zorgen over de gezondheid van zichzelf en hun naasten. Zowel voor jeugd als senioren was het zoeken naar nieuwe manieren om hun sport toch vast te houden. Niet iedereen heeft de kans gekregen om zich in competitieverband te laten zien. Dus reiken we dit jaar geen sportprijzen uit. De quiz biedt een kleine, vrolijke troost en de kans om jezelf of je team Sportgala Quizkampioen te noemen. Het is belangrijk om toch nog als Amersfoortse sportwereld samen iets te ondernemen.”

Niet deelnemen maar wel kijken? Dat kan ook! De show wordt live gestreamd op de avond zelf. De show wordt georganiseerd door de Amersfoortse Sport Federatie, SRO en de Gemeente Amersfoort.


advertentie
advertentie