Winaars in de diverse categoriëen na afloop van het Sportgala Amersfoort in 2017.
Winaars in de diverse categoriëen na afloop van het Sportgala Amersfoort in 2017. Foto Rinus van Denderen

Genomineerden voor jaarlijkse Sportgala bekend

18 oktober 2018 om 11:52 Sport/sport

AMERSFOORT Tijdens het Sportgala op 26 november in Flint huldigt de gemeente Amersfoortse sporters. Er zijn spectaculaire acts en muzikale optredens. Hoogtepunt is de bekendmaking van de Sportman, Sportvrouw, Sportvereniging, Sportploeg en het Sporttalent van het jaar.

In de categorie Sportman van het jaar zijn Thijs van Hofweegen, Thomas Lucas en Jesper Smink genomineerd. Sportvrouw van het jaar kunnen Marina van Dijk, Lisa Kruger en Jony Heerink worden. BSC Quick Softbal Heren, ASC Nieuwland JO 19 en Altis Junioren B zijn genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar. Anouk van den Boom, Pippa van 't Land en Sven Jansons vullen de categorie Sporttalent van het jaar. De genomineerden staan met een korte beschrijving op www.amersfoortsportgala.nl. Hier kan iedereen ook stemmen tot 11 november.

Wethouder Hans Buijtelaar: ,,Het Sportgala is een festival van de sport: kampioenen worden gehuldigd en prijswinnaars van verschillende verkiezingen worden bekend gemaakt. En de stad eert alle sporthelden. Bezoekers kunnen rekenen op een mooie show." Zo zijn de Amersfoortse broers David en Simon van Rooij, bekend van de Voice of Holland, live te zien en is er een bijzondere acrobatische tissu act. Jeroen Stomphorst presenteert het Sportgala.

SPORTMATCHBEURS Speciaal voor sportverenigingen en bedrijven is in de middag de Sportmatchbeurs in Amerena nieuw. De matchbeurs is er om het aanbod tussen verenigingen en bedrijven uit te ruilen. Aansluitend kunnen de deelnemers naar Flint om het Sportgala te bezoeken.

JEUGDKAMPIOENEN Om 16.30 uur start de huldiging van de jeugdkampioenen in Flint. Rond de 120 jeugdkampioenen hebben zich aangemeld voor deze huldiging. Ook zetten we de winnaars van de Schoolsportkampioenschappen en van de Amersfoortse Voetbalkampioenschappen Jeugd in het zonnetje. Het middagdeel is gratis.

Het avondprogramma start om 20.00 uur en kaarten kosten 5 euro. Die zijn te koop via www.amersfoortsportgala.nl. VHet Sportgala en de Huldiging van de kampioenen wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort, SRO en de Amersfoortse Sportfederatie.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie