Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Bijzondere uitspraak hoogtepunt op sfeervol sportgala

Overig

AMERSFOORT Tijdens de tiende editie van het sportgala in Amersfoort waren het niet alleen de prijswinnaars die indruk maakten. Vooral Eva Mol kreeg de handen op elkaar. De G-sporter sprak de legendarische woorden 'een beperking is pas een beperking, als je jezelf erdoor laat beperken' en kreeg daarvoor een hard applaus.

door Jeroen van der Veer 

De Flint was maandagavond propvol en de aanwezigen kregen een schitterende avond voorgeschoteld. De show werd vakkundig aan elkaar gepraat door NOS-presentator Jeroen Stomphorst en naast het uitreiken van de prijzen kon het publiek ook genieten van schitterende dans en zang van bijvoorbeeld Iris Noëlle Lengkeek.

[TALENT VAN HET JAAR] Puck Pieterse nam de eerste prijs van de avond mee naar huis. De veldrijdster werd hét talent van Amersfoort en was daar logischerwijs blij mee. Ze heeft al een indrukwekkende lijst met overwinningen en daar kan nu een nieuwe aan toegevoegd worden. ,,Twee jaar geleden was ik al eens genomineerd en nu pak ik 'm", sprak ze vol trots met de bokaal in haar hand. ,,Of ik al nadenk over de toekomst? Ik wil doorgaan waarmee ik bezig ben en het zou mooi zijn als ik ooit de Olympische Spelen haal."

[WAARDERING] Na een gesprek over aangepaste sport, waarbij Eva Mol de legendarische woorden uitsprak, werd Henk Wery in het zonnetje gezet. De Amersfoorter won 'de sportspecial' omdat hij het verleden met voetbalvereniging Feyenoord de Europa Cup I won. Doordat Henk Wery net een operatie had ondergaan, kwam zijn zoon de prijs ophalen. ,,Hij heeft het al die tijd jammer gevonden dat hij vanuit de gemeente na het winnen van de Europese prijs niets hoorde. Dit zal hij dan ook zeker waarderen."

[SPORTVERENIGING] Het bestuur van GSVA mocht vervolgens naar het podium komen en onder toeziend oog van honderden mensen de prijs van Sportvereniging van het jaar ontvangen. Bestuurslid Fred van de Broek kon zijn geluk niet op. ,,Sporten is mooi, maar je moet er wel komen. Dat kan doordat wij pasgeleden twee nieuwe bussen hebben gekocht. We zijn blij dat wij als vereniging het afgelopen jaar zijn opgevallen en nu deze prijs krijgen."

[SPORTPLOEG] De organisatie van het evenement stond vervolgens stil bij het 100-jarige jubileum van schaatsvereniging AIJV en zij kregen uit handen van de burgemeester de stadsoorkonde. De lange mannen van AVV Keistad Heren 1 bekroonden hun seizoen niet alleen met promotie naar de topdivisie, zij werden maandagavond ook nog eens uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. Aanvoerder Rene van der Lugt: ,,We hebben met z'n allen keihard gewerkt. Een goede visie, de staf, vrijwilligers en de selectie hebben deze promotie naar dit niveau gerealiseerd."

[SPORTMAN] Uit handen van sportwethouder Hans Buijtelaar werd Koen Lems uitgeroepen tot Sportman van het jaar. De 23-jarige zwemmer werd twee keer Nederlands kampioen en door zijn scherpe tijden staat hij inmiddels in de Nederlandse top-10 aller tijden.

[SPORTVROUW VAN HET JAAR] De laatste prijs werd er eentje voor misschien wel de grootste sporter uit Amersfoort. Femke Bol heeft het afgelopen jaar aangetoond een atletiektalent te zijn en het was dan ook eigenlijk een A-B-C'tje -ondanks dat Lisa Kruger en Sterre Mooiweer ook toppers zijn-  dat zij Sportvrouw van het jaar ging worden. Door haar prestaties mag ze op twee onderdelen naar de Olympische Spelen en maandagavond werd haar jaar bekroond met de sportprijs op het gala in haar woonplaats.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie