De Marathon Amersfoort is echt een evenement voor iedereen.
De Marathon Amersfoort is echt een evenement voor iedereen. Harry van 't Veld

Van Gent Finaleweken: Marathon Amersfoort is echt voor iedereen

16 april 2024 om 10:46 Overig

AMERSFOORT De Marathon Amersfoort staat zondag 26 mei weer op het programma. Bij het woord ‘marathon’ denkt iedereen natuurlijk aan de historische en pittige afstand van 42,195 kilometer, maar de Marathon Amersfoort is echt een evenement voor iedereen. ,,Van beginnende hardlopers tot echte kilometervreters, iedereen kan meedoen”, benadrukt de organisatie.

Mik Borsten, race-director van de Marathon Amersfoort legt het uit: ,,Het doel is om alle Amersfoorters in beweging te krijgen, ongeacht ervaring, leeftijd of achtergrond. Voor beginnende hardlopers is er de 5 kilometer. Ben je meer ervaren, dan kan je meedoen aan de 10 of 21 kilometer. Wie zin heeft in die heroïsche afstand van 42 kilometer kan op zaterdag 25 mei, een dagje eerder, meedoen aan een trainingsmarathon. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd organiseren we, samen met Ska kinderopvang, de minimarathons van 1,1 en 2,2 kilometer. Het is zo leuk om die kleintjes, al dan niet vergezeld door hun ouders, door de haven te zien stuiven.”

OOK WANDELROUTES

Mede-organisator Sanne Poort valt hem bij: ,,En voor wie meer van wandelen houdt hebben we sinds een aantal jaren ook twee mooie wandelroutes van 15 en 25 kilometer. Die organiseren we samen met Beweging 3.0. Hun personeel heeft het wandelen echt omarmd en ieder jaar loopt een grote groep mee. De route gaat onder andere langs de Eem, door de Soesterduinen en Bos Birkhoven. En onderweg zijn genoeg mooie plekjes waar je een kop koffie kunt drinken.”

START NU

Zsuzsan Proos is verantwoordelijk voor de PR en sponsorwerving. ,,We zijn een campagne begonnen, ‘Start Nu!’ Het idee hierachter is als je nu begint met trainen, je straks aan de start van Marathon Amersfoort kunt staan. Dit doen we niet alleen, maar in samenwerking met onze partners, sponsorS en ons zeer betrokken ambassadeursteam. We zijn overal in de stad zichtbaar en ook op de socials. We merken dat het effect heeft, want de inschrijvingen schieten omhoog.”

Een zonnetje is natuurlijk wel lekker. Maar dat komt vast goed, want ik ben in dat weekend jarig en op mijn verjaardag is het altijd mooi weer

STEEDS MEER VROUWEN

Amber Smeets doet de promotie voor het evenement. ,,Wat mij opvalt is dat er dit jaar opvallend veel vrouwelijke deelnemers van 15 tot en met 25 jaar zijn. Dit is echt een groep die het hardlopen ontdekt heeft. En dan is het natuurlijk superleuk om mee te doen met een hardloopwedstrijd. Zeker als er, zoals bij ons, twintig bands en dj’s langs de route staan om je erdoorheen te slepen. Zo wordt lopen een feestje voor iedereen.”

MARATHON VERVROEGD

Floor Visser zorgt onder alles op en rondom het Eemplein, waar de start en finish van het evenement zijn. Zij hoopt vooral dat het dit jaar goed hardloopweer is. ,,De afgelopen jaren was het evenement in juni en was het eigenlijk steeds te warm om echt lekker te lopen. Nu we de Marathon Amersfoort vervroegd hebben, naar het laatste weekend van mei, is de kans groter dat de temperaturen wat lager zijn, al is een zonnetje natuurlijk wel lekker. Maar dat komt vast goed, want ik ben in dat weekend jarig en op mijn verjaardag is het altijd mooi weer.”

De redactie van De Stad Amersfoort loopt tijdens de Van Gent Finaleweken een stapje harder op sportgebied. Dat kan omdat we worden ondersteund door partners die net als wij enthousiast worden van finales en sporten in het algemeen.
Mist de redactie iets, speelt jouw club een belangrijke wedstrijd, komt die ene ‘sterkhouder’ terug na lang blessureleed of zijn de ambities voor komende seizoen aangescherpt? Tip de redactie via stad.amersfoort@bdu.nl of publiceer jouw sport- en verenigingsnieuws zelf via de knop Deel je nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie