Afbeelding
ANP/Robin van Lonkhuijsen

Femke Bol naar halve finales 400 meter horden op WK atletiek

20 juli 2022 om 11:07 Atletiek

AMERSFOORT Atlete Femke Bol heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden bij de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene. De winnares van olympisch brons vorig jaar op de Spelen van Tokio won in stadion Hayward Field haar serie in een tijd van 53,90 en daarmee was ze de snelste van alle deelnemers in het veld. De halve finales zijn woensdag (plaatselijke tijd).

,,Ik liep in baan 8, dan zie je niemand voor je en kun je lekker je eigen race lopen en de baan een beetje voelen”, zei Bol kort na de finish. ,,Het was de bedoeling tot de achtste horde hard te lopen en dan de laatste twee horden rustig aan te doen, maar ik voelde me goed en begon na horde zeven al wat in te houden. Ik zag ook niemand toen ik naar links keek. Lekker om zo te beginnen.”

FOCUS Bol had niet gekeken naar haar grote concurrente McLaughlin. ,,Nee, dat laat ik aan mijn coach over. Ik wil me vooral op mijn eigen races focussen. Ik weet hoe goed zij is en hoe groot haar talent is. Ik vind het heel leuk om straks in de finale tegen haar en Dalilah te lopen.”

Bol hoopt in die finale haar beste race ooit te lopen. ,,Een wereldrecord lopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Sydney heeft het op 51,41 gezet en dat is superhard. Mijn beste tijd is 52,03, ik hoop dat ik in de finale in de 51 kan lopen. Maar ik ben er nu nog niet mee bezig. We gaan het straks meemaken in de finale, eerst komen nog de halve finales.”

SFEER De Amersfoortse had genoten van de sfeer in stadion Hayward Field, dat goed gevuld is. Bol is nog steeds niet gewend aan volle tribunes, omdat ze haar internationale doorbraak had in 2020, toen er vanwege corona geen publiek was. ,,Het is gaaf. Atletiek leeft hier enorm en ik voel me bevoorrecht dat ik deel uitmaak van de favorieten die voor zulk enthousiast publiek lopen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie