Femke Bol uit Amersfoort op de 400 Meter in Belgrade
Femke Bol uit Amersfoort op de 400 Meter in Belgrade Epa/robert Ghement

Femke Bol en Lieke Klaver naar finale op 400 meter bij WK indoor

18 maart 2022 om 18:59 Atletiek

AMERSFOORT (ANP) Atletes Femke Bol en Lieke Klaver hebben zich bij de WK indoor in Belgrado geplaatst voor de finale van de 400 meter van zaterdag. De Amersfoortse Femke Bol werd tweede in haar halve finale achter Stephenie Ann McPherson uit Jamaica. Met 51,28 seconden was de 22-jarige Nederlandse 0,02 seconde langzamer dan de Jamaicaanse.

Klaver plaatste zich eveneens voor de finale. De 23-jarige atlete eindigde als derde in de tweede halve finale achter Shaunae Miller-Uibo uit de Bahamas en Justyna Swiety-Ersetic uit Polen. Miller-Uibo was met 51,38 iets langzamer dan in de eerste halve finale. Klaver kwam tot 51,81.

Bol kwam in haar race na de eerste ronde op gelijke hoogte met McPherson. De atlete uit Jamaica hield de Nederlandse echter met succes af. Vlak voor de finish struikelde Bol en kwam al vallend over de finish. Ze kon echter snel weer opstaan.

Klaver moest in de tweede halve finale halverwege alleen Miller-Uibo voor laten gaan. Ze hield goed stand, maar werd voor de finish nog gepasseerd door de Poolse.

Bol, die vorig jaar op de Spelen van Tokio olympisch brons veroverde op de 400 meter horden, geldt in Belgrado als de favoriete voor goud op de 400 meter. De Amersfoortse zei in de aanloop naar de WK indoor vooral uit te kijken naar een duel met tweevoudig olympische kampioene Shaunae Miller-Uibo. De 27-jarige atlete uit de Bahama’s liep dit jaar nog geen indoorwedstrijden. Ze prolongeerde in Tokio haar olympische titel op deze afstand.