Afbeelding
www.pixabay.com

Rennen tegen depressie op Blue Monday

17 januari 2020 om 16:15 Atletiek

AMERSFOORT Het is maandag 20 januari 2020 Blue Monday, de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Op meer dan dertig plekken in het land wordt daarom maandag een Blue Monday Run gehouden, onder meer in Amersfoort.

Iedereen kan meedoen en een eigen hardloopgroep om zich heen verzamelen. De hardloopevenementen, die kunnen variëren van één tot tientallen personen, gaan niet om het winnen, maar om het samen aandacht besteden aan depressie en wat dit voor impact op mensen en hun omgeving kan hebben. 

In Amersfoort zetten Sjoerd Veenma, Mirjam Melai, Robert Bijl en Helma Groeneweg hun diensten maandagavond volledig in het teken van stichting MIND. Zij organiseren de Blue Monday Run in Amersfoort, een 5 kilometerloop op de atletiekbaan van Altis aan de Schothorsterlaan 78 in Amersfoort. De baan is open om 19.00 uur. Om 19.15 uur is de gezamenlijke warming up onder leiding van Robert Bijl. Om 19.30 gaan de lopers daadwerkelijk van start. Een ronde is 400 meter. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om in zijn eigen tempo een bepaalde afstand te lopen met een 'max' van 5 kilometer.

Kijk voor meer informatie op doemeemetmind.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie