Femke Bol in actie tijdens de series van de 400 meter op de eerste dag van wereldkampioenschappen indooratletiek in Schotland.
Femke Bol in actie tijdens de series van de 400 meter op de eerste dag van wereldkampioenschappen indooratletiek in Schotland. ANP/Robin van Lonkhuijsen

Femke Bol wint weer en plaatst zich voor finale 400 meter op WK indoor in Glasgow

1 maart 2024 om 22:04 Atletiek

AMERSFOORT De Amersfoortse atlete Femke Bol heeft zich vrijdagavond in Glasgow geplaatst voor de finale op de 400 meter op het WK indoor. Ze won haar halve finale liet de Amerikaanse Holmes achter zich met een tijd van 50,66 seconden. Ze treft zaterdag in de finale haar vriendin en trainingspartner Lieke Klaver, want zij won haar halve finale ook, met een tijd van 51,18, een tiende voor de Amerikaanse Diggs. 

Bol geldt als de torenhoge favoriet voor de wereldtitel. De 24-jarige atlete uit Amersfoort liep dit jaar als enige vrouw onder de vijftig seconden, drie keer zelfs. Op de NK in Apeldoorn scherpte ze haar wereldrecord met twee honderdsten aan tot 49,24 seconden.

In haar serie vrijdagochtend liep Bol een tijd van 52,00 rond. Ook Lieke Klaver plaatste zich eenvoudig in die series.
De finale vindt plaats op zaterdagavond om 22.00 uur. De finalesessies van de WK indooratletiek zijn tot en met zondag iedere dag vanaf 20.00 uur live te volgen bij de NOS via NPO 3 en online.

‘DOEL IS GOUD’

Bol, de Sportvrouw van het Jaar, gaf vooraf aan dat haar doel in Glasgow vooral het goud is. Het lopen van een wereldrecord op een kampioenschap met drie races in twee dagen is in haar ogen lastig te realiseren. Bol won twee jaar geleden op de WK indoor in Belgrado zilver op de 400 meter. De wereldkampioene van toen, Shaunae Miller-Uibo uit de Bahama’s, ontbreekt in Glasgow.
Vorig jaar prolongeerde Bol haar Europese indoortitel. In de zomer richtte ze zich volledig op haar geliefde onderdeel, de 400 meter horden. Ze veroverde in Boedapest de wereldtitel. Haar grote doel van dit jaar ligt op de Olympische Spelen van Parijs. Daar wil ze het goud winnen op de 400 meter horden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie