Afbeelding
BDU

Partij voor de Dieren lanceert Amersfoorts meldpunt voor vuurwerkoverlast

17 november 2021 om 18:00 Overig

AMERSFOORT De Partij voor de Dieren Amersfoort heeft een meldpunt voor vuurwerkoverlast geopend. Inwoners kunnen tot begin januari 2022 op een speciale website melding doen van vuurwerkoverlast in hun omgeving.

,,Helaas heeft de landelijke overheid nog geen besluit genomen over een landelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling 2021-2022. Mogelijk dat men alsnog daartoe besluit met de oplopende coronacijfers, maar het knallen is inmiddels alweer begonnen”, schrijft de partij in een persbericht. ,,Ook neemt Amersfoort zelf geen initiatief, na een aangenomen motie in oktober, om dit jaar al lokaal een verbod in te stellen. Onbegrijpelijk, en voor ons is dit aanleiding om het meldpunt open te stellen.”

CENTRAAL De eerste meldingen zijn inmiddels alweer binnen, meldt de partij. ,,Partij voor de Dieren Amersfoort is geen voorstander van consumentenvuurwerk en hoopt middels het meldpunt bij te dragen aan het zo snel mogelijk afbouwen van consumentenvuurwerk in Amersfoort. Het voornemen om komend jaar met een plan voor verbod te komen, is een stap in de goede richting. Uiteindelijk willen we naar één centraal evenement in de stad, aan het einde van het jaar, ter vervanging van consumentenvuurwerk.”

Begin januari zal de partij de resultaten van het meldpunt aanbieden aan het college van B&W en de gemeenteraad van Amersfoort.

Meer informatie en de mogelijkheid tot het (met terugwerkende kracht) doorgeven van vuurwerkoverlast is te vinden op www.meldpuntamersfoort.nl/vuurwerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie