Afbeelding
Partij voor de Dieren Amersfoort

Partij voor de Dieren doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Amersfoort

17 oktober 2021 om 13:15 Politiek Gemeenteraadsverkiezing 2022

AMERSFOORT De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort. Op 21 november zullen de leden van de partij op het congres de kandidatenlijsten vaststellen. Ook het conceptverkiezingsprogramma wordt aan de leden voorgelegd op het congres en zal binnenkort worden gepubliceerd. 

Nummer 1 op de lijst voor de gemeente Amersfoort is Christian van Barneveld (41). Binnen de partij is hij al enkele jaren actief voor de bescherming van dieren en natuur. Van Barneveld vindt Amersfoort bij uitstek een stad waar de Partij voor de Dieren een belangrijke rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen.

ONDER DRUK ,,In Amersfoort staan dieren en natuur enorm onder druk door de komst van nieuw asfalt, nieuwbouw en werkzaamheden in de straat”, stelt Van Barneveld. ,,Overal zie je volwassen bomen verdwijnen en dat moet stoppen als we de stad gezond en leefbaar willen houden. Ook als de temperatuur door de klimaatcrisis nog verder stijgt. Ik wil zorgen dat mijn twee kinderen straks ook nog een leefbare aarde en stad hebben om te wonen met een rijke flora en fauna.”

BEZORGDHEID Nummer 2 op de lijst is Natanja Vreugdenhil (41). Zij is sinds 2019 actief lid van de werkgroep in Amersfoort. ,,Vanuit een diepe bezorgdheid over de klimaat- en biodiversiteitscrisis heb ik de stap gezet om mij kandidaat te stellen. Lange tijd heb ik me boos, verdrietig en wanhopig gevoeld, omdat de politiek niet doet wat nodig is. Die gevoelens wil ik omzetten in actie: door in de gemeenteraad op te komen voor de belangen van dieren en natuur en voor een leefbaar klimaat.”

DIERENWELZIJN Nummer 3 op de lijst is Thomas Kamphuis (28). ,,In 2019 heb ik mij als twintiger aangesloten bij de Partij voor de Dieren in Amersfoort, omdat er in de lokale politiek meer aandacht moet zijn voor dieren, klimaat en natuur. Onze stad is ook het leefgebied van veel dieren en moet ook voor hen een fijne plek zijn om te wonen. Van dierenwelzijn ga ik een prioriteit maken.”

GROEN Nummer 4 op de lijst is Olivia Butterman (38). Zij is sinds 2017 lid van het provinciaal bestuur van de partij en is sinds 2018 actief betrokken bij de werkgroep Amersfoort. ,,Amersfoort is een prachtige stad die het verdient om de dieren en het groen de ruimte te geven. Een groene en daarmee gezonde en leefbare wijk is wat mij betreft een recht van elke Amersfoorter. Toch zijn er wijken waar het groen schaars is. Zorgen voor meer natuur in élke wijk is voor mij een belangrijke drijfveer om actief te zijn in de partij.”

De Partij voor de Dieren wil naar eigen zeggen een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Amersfoort. ,,In 2007 is Amersfoort nog uitgeroepen tot de groenste stad van Europa, maar vijftien jaar later is de stad door de kap van duizenden bomen enorm gekelderd in de lijst van groenste gemeenten in Nederland. Amersfoort leefbaar houden voor nu en in de toekomst vraagt om drastisch andere keuzes.” Zo wil de partij zich in Amersfoort inzetten voor een snelle overgang naar duurzame energie, waarbij de natuur juist sterker wordt gemaakt. Bij de bouw van nieuwe woningen wordt er ook gedacht aan ruimte voor dieren en natuur. Ten slotte wil de partij dat fiets en OV in deze stad voorrang krijgen op auto’s en asfalt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie