Wethouder Kees Kraanen
Wethouder Kees Kraanen Gemeente Amersfoort

Kees Kraanen is lijstrekker van VVD Amersfoort

14 oktober 2021 om 15:30 Politiek Gemeenteraadsverkiezing 2022

AMERSFOORT Kees Kraanen voert bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 de kieslijst van de VVD Amersfoort aan. De ledenvergadering van het Lokaal Netwerk van de VVD koos Kraanen unaniem als lijsttrekker. Kraanen was in 2018 ook al lijsttrekker. De liberalen groeiden toen van vijf naar zes zetels. 

De geboren en getogen Amersfoorter Kees Kraanen (53) is sinds 2002 actief in de lokale politiek van Amersfoort. Sinds 2018 is hij wethouder (onder andere Vergunningen, Toezicht & Handhaving; Stedelijk beheer; Klimaatadaptatie en groen; HRM; ICT; dienstverlening) en tweede locoburgemeester. 

,,De afgelopen jaren heeft de lokale VVD-fractie zich ingezet om onze prachtige stad klaar te maken voor de toekomst. Mensen wonen graag in Amersfoort en daardoor is de vraag naar woningen gigantisch. Naast een enorme woningbouwopgave moeten we er ook voor zorgen dat onze groeiende stad bereikbaar blijft. Ik werk er als wethouder Klimaatadaptatie en groen bovendien dagelijks aan om Amersfoort te vergroenen, en voor te bereiden op mogelijke warmte- en wateroverlast door veranderingen in het klimaat. Zodat onze stad een veilige, mooie en leefbare plek blijft”, aldus Kees Kraanen.

Voorzitter Manfred Vogels is blij dat Kraanen de kar voor de VVD nogmaals wil trekken. ,,Kees heeft de afgelopen jaren veel voor elkaar gekregen als wethouder, en dat is niet onopgemerkt gebleven in de stad. Wij gaan de verkiezingen in met een zeer betrokken en benaderbare lijsttrekker.” 

De VVD heeft naast de aangewezen lijsttrekker ook het verkiezingsprogramma vastgesteld met de titel ‘Ruimte voor vrijheid’. In november stelt de VVD Amersfoort de rest van de kandidatenlijst vast.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie