Sieraden Ancurio nog veelzijdiger

24 november 2010 om 00:00 Ondernemend

,,Bijvoorbeeld met de komst van Van Es. Zij laat de klanten niet alleen het procedé van glaskralen maken zien, ze leert ze ook de eerste beginselen ervan in de workshops. Sieraden gemaakt van haar glaskralen zijn verder te koop in de winkel. Bovendien maakt ze kralen op afspraak, wil je een bepaalde kleur of vorm kraal dan kan je die bij haar bestellen en een week later afhalen.”

AMERSFOORT - Sieradenwinkel Ancurio werkt nu intensief samen met glaskunstenares Petra van Es. Iedere donderdag van 11.00 tot 16.00 uur schuift zij aan in de winkel om ter plekke haar glaskralen te branden. Verder is het mogelijk om een korte workshop bij Van Es te volgen wanneer zij in de winkel aan het werk is. Ancurio bestaat nu vijf jaar en heeft een trouwe klantenkring opgebouwd. Onderneemster Foktjen Koning: ,,Het fundament is goed aangeslagen en nu gaan we verder bouwen.”

Koning geeft ook zelf workshops sieraden maken, overdag voor één of twee personen en ’s avonds voor een groep. ,,Ik zie dat al een logische aanvulling op de winkel en op mijn eigen werk. Het is bovendien enorm bevredigend’, vertelt ze: ,,Vaak komen de cursisten binnen met het idee dat ze niet creatief genoeg zijn om zelf een sieraad te maken. Wanneer ze dat sieraad dan onder hun handen zien groeien en het blijkt dat het resultaat hun verwachtingen ruimschoots overtreft, zijn ze blij verrast. Dat is het mooiste moment van de avond.”

Een andere uitbreiding van Ancurio assortiment zijn de materialen om zelf sieraden te maken. ,,Het verkopen van snoeren, edelstenen en losse kralen is én een logische aanvulling op de winkel én op de sieradenworkshops”, aldus Koning: ,,Ik wil mijn klanten graag iets extras bieden, alles onder één dak, gemakkelijk en efficiënt. En natuurlijk de kwaliteit die ze van mij gewend zijn.” Het fundament van Ancurio, mooie unieke sieraden van een goede kwaliteit en een vriendelijke prijs blijft fier overeind. ,,Voor een feest of een meer ingetogen gebeurtenis, voor iedere gelegenheid is het fijn wanneer je een bijpassend sieraad hebt”, vindt Koning: ,,Soms is dat een stuk uit de collectie en soms een sieraad uit de collectie van de klant, want het is heel goed mogelijk om van een ietwat gedateerd erfstuk een modern en draagbaar sieraad te maken.”

Speciale aandacht heeft Koning voor mensen met een beperking. ,,Je moet dan denken aan iemand met reuma. Voor hen maak ik bijvoorbeeld ringen met een scharnier. Voor iemand met contactallergie voor diverse metalen, zoek ik net zolang tot er een oplossing is waardoor die persoon toch sieraden kan blijven dragen. Die extra moeite, is eigenlijk geen moeite, maar eerder een uitdaging.”

u Ancurio, Hendrik van Viandenstraat 10, 033 4691097, www.ancurio.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie