Afbeelding
Heer Otto

‘Gewoon Anders’ van Heer Otto in première op Lentefestival in Theater De Kamers

16 maart 2023 om 10:31 Lokaal Deel je nieuws

Op 15 april 2023 gaat de muzikale en humoristische familievoorstelling (6+) ‘Gewoon Anders’ van Theatergroep Heer Otto en Bzzzonder in première op het Lente Festival in Theater De Kamers in Amersfoort. De voorstelling speelt dat hele weekend en gaat daarna op tournee door de regio. Het verhaal van Anders gaat over inclusie en laat bezoekers op een speelse manier kennismaken met autisme. 

Het verhaal van Anders

Anders en Noah zijn beste vrienden. Samen kunnen ze de wereld aan. Als echte ridders bewaken ze hun kasteel tegen vijanden van buitenaf. Maar dan is daar Bo, die ook mee wil spelen. Anders voelt zich buitengesloten, anders. Als de knuffel van Bo spoorloos verdwijnt, staat Anders voor een moeilijke keuze: Zoekt Bo ‘de draak’ het maar uit of blijft Anders een koene ridder en gaat hij helpen? ‘Gewoon Anders’ is een muzikale, humoristische en toegankelijke voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

De voorstelling laat kinderen, maar ook ouders, onderwijzers en zorgprofessionals op een laagdrempelige manier kennis maken met autisme. Het laat zien dat we allemaal verschillend zijn en dat dat soms best ingewikkeld is. En dat we - juist omdát we allemaal anders zijn - elkaar kunnen helpen. Ieder met zijn of haar unieke talenten. Bij het maken van deze voorstelling zijn ervaringsdeskundigen intensief betrokken. 

Heer Otto & Bzzzonder vanuit Theater De Kamers

‘Gewoon Anders’ is gemaakt door het Amersfoortse theatergezelschap Heer Otto. Heer Otto maakt al 10 jaar verrassend, muzikaal en cabaretesk jeugdtheater voor het hele gezin. ‘Gewoon Anders’ is een project van Heer Otto’s afdeling voor talentontwikkeling, Jonkheer Otto. Hierin is ruimte voor talenten van 16-26 jaar die de ambitie hebben om door te groeien in het theatervak. ‘

Gewoon Anders’ is een co-productie met Bzzzonder. Theater De Kamers is het familietheater van Bzzzonder in Vathorst en maakt en programmeert voorstellingen waarbij diversiteit en inclusief samenleven een onderwerp vanzelfsprekendheid is. Iedereen is welkom. Wat je achtergrond, zorgvraag, verhaal of leeftijd ook is: je hoort erbij en we doen het samen. 

Heer Otto en Bzzzonder maken de voorstelling in samenwerking met stichting Theaterwerkplaats Kazou, en met spelers van de Theater Vooropleiding Amersfoort en de HU opleiding Vaktherapie.

Tickets voor de première van ‘Gewoon Anders’ zijn verkrijgbaar via www.theaterdekamers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie