Stephan de storemanager in de 95percent winkel in Amersfoort
Stephan de storemanager in de 95percent winkel in Amersfoort 95percent

95percent opent winkel in hartje Amersfoort

27 januari 2023 om 15:30 Lokaal Deel je nieuws

Amersfoort – 95percent verkoopt al een aantal jaren met succes refurbished merkschoenen. Splinternieuwe merkschoenen die door een klein gebrek onverkoopbaar zijn geworden, krijgen via 95percent een nieuw leven. Deze formule blijkt een succes, daarom opent 95percent naast de succesvolle online webshop op zaterdag 4 februari de eerste fysieke 95percent winkel aan de Langestraat 53 in hartje Amersfoort. ‘’We kijken er naar uit om onze refurbished merkschoenen aan steeds meer mensen te kunnen verkopen en daardoor onnodige verspilling te voorkomen met als doel een duurzame toekomst’’ vertelt de enthousiaste Daan Engelen, oprichter en eigenaar van 95percent.

Het jonge bedrijf 95percent uit Deventer verlengt de levensduur van schoenen door ze te herstellen. 95percent werkt samen met bekende schoenenwinkels in Nederland en België en professionele schoenmakers. In de nieuwe winkel in Amersfoort is het straks ook mogelijk om schoenen te herstellen of sneakers te laten stomen.

Het recyclen van schoenen is op dit moment erg complex. Een schoen bestaat namelijk uit diverse materialen. Daarom focust 95percent op het hergebruiken en werken zij samen met De Schoenmakers om de levensduur van schoenen te verlengen. Op deze manier draagt 95percent bij aan het verminderen van de CO² uitstoot.

Een schoen met een veter ringetje of een haakje los die 1 dag is gedragen kan niet weer in een winkel verkocht worden. De klachten of imperfecties worden opgelost door de professionele schoenmakers van het bedrijf De Schoenmakers uit Enschede. Door het herstellen van deze schoenen wordt er een duurzame oplossing geboden, waarmee het milieu zoveel mogelijk gespaard wordt.

Alles wat niet meer te repareren is, wordt gerecycled als grondstof.  ‘’We hebben nu twintig leveranciers en verwerken zeker 1000 kilo aan klachtenparen per week. Dagelijks verwerken we honderd orders en maandelijks verkopen we gemiddeld 2500 klachtenparen. We hopen dit met de fysieke winkel verder uit te kunnen breiden. Ook gaan we in het nieuwe jaar België en Duitsland verder ontdekken. Alles met als doel een duurzame toekomst’’ aldus Daan.

De opening van de 95percent winkel in Amersfoort is op zaterdag 4 februari van 10:00 uur tot 17:00 uur. Door in de winkel te kopen ben je 100% zeker van een duurzame deal. In de eerste weken krijg je bij aankoop van een paar schoenen in de nieuwe 95percent winkel, 10% korting. Daarnaast mag je je oude schoenen voor een actieprijs van 25 euro (normaal tarief 35 euro) laten stomen.

95percent, Jouw footprint doet ertoe!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie