Johan heeft passie voor fietsen met een goed verhaal.
Johan heeft passie voor fietsen met een goed verhaal. STAAL fietsen
Ondernemer in beeld

Johan opent nieuwe fietsenwinkel met bijzondere fietsen

17 juni 2021 om 16:30 Zakelijk

AMERSFOORT Originele fietsen met een duurzaam karakter. Johan heeft een fietsenwinkel geopend op de Slijkpoortsteeg, uitkomend op de Arnhemsestraat, die nét even anders is dan andere fietsenwinkels. Er zijn hippe fietsen te koop van de merken Roetz, Brikbikes en Achielle. 

Johan heeft zeven jaar in de fietsenbranche gewerkt en vond het tijd om zijn eigen fietsenwinkel te beginnen. Hij wilde er zijn eigen draai aan geven. ,,Dertien in het dozijn fietsen zijn er genoeg, ik wilde fietsen verkopen die een bijzonder verhaal hebben. De winkel moet ook niet zo stoffig worden, maar een hippe uitstraling hebben. Dat is aardig gelukt”, zegt Johan trots. Hij is opgegroeid en woonachtig in Woudenberg. Vroeger ging hij in Amersfoort naar de middelbare school en met zijn vriendin en zoontje van 2 is hij regelmatig in de stad Amersfoort te vinden.

Ik wilde fietsen verkopen die een bijzonder verhaal hebben

STAAL FIETSEN De naam STAAL fietsen komt omdat de fietsen die Johan verkoopt vaak van staal zijn. Een korte, krachtige naam was de bedoeling. Als je de winkel binnenstapt en naar de fietsen kijkt, zie je meteen dat ze bijzonder zijn. Sommige fietsen hebben zelfs geen ketting. Ze hebben een cardanas. ,,Bij motoren is dit heel gewoon. Het is een systeem wat nagenoeg onderhoudsvrij is doordat het helemaal afgesloten is. Er kan geen vuil van buitenaf komen.” Ook zijn er fietsen die gemaakt zijn van gerecyclede frames. Het frame kan wel 40 jaar oud zijn. Deze is helemaal gestript en opnieuw gelakt. Zo is het frame weer als nieuw. Een stalen frame kan erg lang meegaan.

SAMENSTELLEN Alle fietsen bij STAAL fietsen zijn zelf samen te stellen. Je kiest bijvoorbeeld jouw favoriete kleur, aantal versnellingen, handremmen of toch gewoon een terugtraprem. Wil je kinderen vervoeren? Geen probleem, op nagenoeg alle fietsen passen kinderzitjes. ,,Klanten moeten verliefd worden op hun eigen fiets. Dan pak je hem ook veel vaker. Doordat je kan bepalen hoe hij eruitziet is het echt jouw unieke fiets.” 

Alle producten die Johan bij STAAL fietsen verkoopt worden zorgvuldig uitgekozen. De fietsen worden allemaal in Europa gemaakt en bijna alle accessoires ook. ,,Reden om daarvoor te kiezen is dat mensenrechten in derdewereldlanden niet gewaarborgd zijn. Het kan natuurlijk prima zijn dat producten die gemaakt zijn in bijvoorbeeld China onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt, maar zeker weten doe je dat niet. Dat wil ik niet verkopen.” Ook het milieu vindt Johan belangrijk. De oliën en smeermiddelen die gebruikt worden zijn allemaal biologisch afbreekbaar. Verder vind je bij STAAL veel accessoires die gerecycled zijn. 

Meer informatie: STAAL fietsen, Slijkpoortsteeg 5, www.staalfietsen.nl, 0649405937, info@staalfietsen.nl

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie