Naam nieuw gebouw CNME: Het Groene Huis

Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Het Groene Huis: dat is de naam voor het nieuwe gebouw van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME). Wethouder Cees van Eijk (onder andere Milieu en Duurzaamheid) onthulde de naam donderdagmiddag 6 maart op het CNME op Landgoed Schothorst. De naam is ingezonden door meerdere Amersfoorters: de 6-jarige Marit de Koning, Marianne van Duinkerken, Guido de Wijs, Katja Ragetli en Joost Buddingh.

De naam is te bewonderen op het bouwbord bij het bouwterrein. Achter het bord ontplooiden de eerste activiteiten zich al: op 6 maart is het archeologisch onderzoek begonnen. Naar verwachting begint de bouw in mei en is het gebouw begin 2015 helemaal klaar.

Het nieuwe onderkomen van het CNME wordt een groen huis voor alle Amersfoorters. Daarom konden alle inwoners een naam voor dit gebouw insturen. Een jury selecteerde drie namen uit de 107 inzendingen: Het Groene Huis, Natuurschuur en Groene Sofie. De stad heeft vervolgens de meeste stemmen uitgebracht op Het Groene Huis: 86 van de 169 stemmen. Natuurschuur kreeg 74 stemmen, Groene Sofie 9.

Foto's: AS Media

advertentie