Afbeelding
Organisatie Koningsdag Hoogland

Programma Koningsdag: dit is er allemaal te doen

26 april 2019 om 08:00 koningsdag Koningsdag 2019 in Amersfoort

AMERSFOORT Dit jaar geen kleedjesmarkt in de binnenstad van Amersfoort, maar dat betekent niet dat er verder niet veel te doen is. In en rondom de binnenstad zijn er tijdens Koningsnacht en Koningsdag tal van activiteiten. Enkele van deze highlights in een overzichtelijk lijstje.

Jeroen van der Veer

Om flink in de Koningsdagstemming te komen zal jong en oud genieten van diverse Koningsnachtfeestjes. Deze zijn er in Amersfoort genoeg te vinden. In de binnenstad, maar ook daarbuiten.

KONINGSNACHT

19.00 - 23.30 uur: Diggy Dex, Kraantje Pappie, POKE, Joost, Three Little Clouds en DAISY staan tijdens Koningsnacht op het podium bij het Eemplein. Zij zullen proberen alle aanwezigen te laten dansen, sjansen en zingen. Toegang tot dit feest is gratis.

20.00 - 23.55 uur: De Hof is vrijdag 26 april het domein van de 'Kei Foute Koningsnacht'. Een avond voor jong en oud vol met foute nummers van de 70's tot nu. De toegang voor het evenement is gratis. Consumpties kunnen gekocht worden bij de omliggende restaurants en cafés op de Hof, dit kan zowel binnen als bij de buitenbarren.

23.00 - 04.00 uur: Bij Fluor op de Oliemolenhof wordt Koningsnacht gevierd in drie zalen. Hierbij komt de 'koningin van de Nederlandse hiphop scene' optreden: Famke Louise. Een kaartje aan de deur kost 17,50 euro.

KONINGSDAG

BINNENSTAD

10.00 - 20.00 uur: Op zaterdag 27 april is er van alles te doen in De Nieuwe Stad gelegen aan de Oliemolenhof. Naast een grote kleedjesmarkt kunnen in de ochtend geïnteresseerden het bezoek van de koninklijke familie op groot scherm bekijken. In de Koude Kermis zijn allerlei bijzondere kermisattracties die kunnen worden uitgeprobeerd. Daarnaast zullen er tijdens de dag en avond zelf tal van (lokale) artiesten en dj's zich laten horen. Daarnaast is er ook een bierwedstrijd.

10.00 - 13.00 uur: Is het voor jou te druk langs de route? Geen probleem, want in Pathé op het Eemplein kan je vanuit een bioscoopstoel live de komst van de koning en zijn familie bekijken. De kosten hiervoor zijn 5 euro, maar dan krijg je ook een bakkie koffie of thee én een oranje tompouce.

10.00 - 17.00 uur: De Koningsroute gaat dan wel niet door de Bloemendalsestraat, maar dat weerhoudt hen er niet van een feest te geven. De gehele dag zijn er bands, dj's, een kindervoorstelling en er is een kleedjesmarkt.

10.30 - 13.00 uur: De Oranje-rit op Koningsdag start deze keer in Amersfoort. Heeft jouw vierwieler ook zo'n vrolijke, oranje kleur; rij dan óók met de stoet mee. Om 10.30 uur verzamelen de auto's in Park Schothorst (parkeerplaats Schothorsterlaan) en maken vervolgens een koninklijke tour van ongeveer twee uur. Bij de afsluiting wacht er een leuke oranje verrassing. Deelname is gratis.

11.00 - 13.00 uur: De koninklijke familie loopt de Koningsroute. De familie start de route op de Kleine Haag en sluit het feest af op het Eemplein.

11.00 - 21.00 uur: Op de Hof in Amersfoort zal de uitzending van de koningsdagroute live uitgezonden worden op een groot scherm. Zodra de uitzending eindigt, begint het feest met de hele dag bands, live-acts, dj's en een hoop confetti. Deze party gaat gehost worden door een vrouw met keistad diep in haar hartje: Stephanie Louwrier.

12.00 - 18.00 uur: Kinderen kunnen bij Zandvoort aan de Eem gratis hun lol op. Aan de Eemlaan biedt Partou een geheel gratis kinderfestival aan op Koningsdag. Gelegen naast het plein waar ook de koninklijke route eindigt, wordt het terrein van Zandfoort voor een dag ingezet als kinderparadijs.

12.00 - 18.00 uur: Op het Lieve Vrouwekerkhof laat Spoffin een verticale dans zien. Niet alleen tijdens de koninklijke route, maar ook nadat de koninklijke familie het Lieve Vrouwekerkhof heeft verlaten, zal Sky-Motion nogmaals optreden met een andere verticale dansvoorstelling.

13.30 - 17.00 uur: Samen met Dorpsfeest Hoogland heeft Gemeente Amersfoort een 'afterparty' georganiseerd op het Eemplein. Als de Koning met zijn familie de stad uit is, begint het feest. Op het gratis festival komen Jan Smit, Maan, Peter Beense, John de Bever, Vinzzent en de Marcel Fisser Band optreden.

VATHORST

08.00 - 15.00 uur: Het is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om het feestgedruis in de binnenstad mee te maken en daarom wordt in Vathorst gewoon oer-Hollandse Koningsdag gevierd. De kinderkleedjesmarkt is natuurlijk een vast onderdeel, maar ook muziek, entertainment, sfeervolle horeca én gezellige drukte. Vorig jaar was de winkelvloer bedekt met bijna 400 kleedjes. Een Koningsdag zonder muziek kan niet en daarom is dj Dennis van den Hoogen aanwezig.

NIEUWLAND

08.00 - 16.00 uur: Ook in Nieuwland wordt Koningsdag gevierd met onder andere een kleedjesmarkt. Deze begint op de Patricierslaan en eindigt in het winkelcentrum De Nieuwe Hof. Vanaf 9.00 uur begint de dj muziek te draaien. Er staat een bungeejump opgesteld waar tegen betaling op gesprongen mag worden. En voor de kleine kinderen is er een luchtkussen opgesteld en is er de kans om geschminkt te worden.

09.00 - 17.00 uur: In Eetlokaal Bartho 2.0 aan de Lage Boog wordt op een beamer het bezoek van het koninklijk gezelschap in de binnenstad onder het genot van een kopje koffie/thee en oranje tompouce uitgezonden. Om 11.00 uur gaat de barbecue aan voor een kipsaté en/of een broodje hamburger. De hele dag draait dj Mike toffe muziek.

HOOGLAND

10.00 - 21.00 uur: Aan de Engweg in Hoogland wordt Koningsdag traditiegetrouw gevierd met een groot Oranjefeest voor jong en oud. Het bezoek van het koningspaar wordt live gekeken op een groot scherm en vanaf 11.00 uur is er een kleedjesmarkt van 3000 vierkante meter. Tijdens de uitzending trakteert Oranjecomité Hoogland haar bezoekers op een gratis oranje tompouce. Ook dit jaar staan er springkussens, stormbanen, een zandbak, een schminkkraam en kinderen kunnen er pony rijden. In de kleine muziektent zijn dansoptredens te zien en op het grote podium is vanaf 14.30 uur live muziek.

w Kijk voor meer activiteiten ook buiten Amersfoort in de agenda op www.koningsdagamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie