Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester
Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester Rinus van Denderen
Column

Piemels

16 februari 2022 om 10:00 Column

Werden jullie de afgelopen week ook overspoeld met mailtjes en appjes van plaatjes, filmpjes, (spot)prentjes en videootjes over en met allerlei soorten piemels? Er zitten af en toe meesterlijke vondsten bij met hilarische teksten, afbeeldingen en spreuken. 

Uw stukkiesschrijver, zelf preuts opgevoed, kreeg diverse keren het schitterende ‘Het Groot Niet Te Vermijden Piemellied’ opgestuurd. Weergaloos stukje cabaret, weer helemaal actueel. Maar waar ik vroeger tranen om heb gelachen, en nu weer, is het onweerstaanbare ‘Pieleman’, dolkomisch vertolkt door een stoïcijnse Joost Prinsen. De onbetaalbare tekst is van de meester zelf, Hans Dorrestijn. Samen met mevrouw De Keijzer zitten schateren om dit uitgebrachte (toen) spraakmakende kinderliedje (1979).

Hoor weer appjes binnenkomen met plassertjes in allerlei soorten en maten. Zie: ‘Kaboutermutsjes’ en ‘Pinkeltjes’ voorbijkomen maar ook Snakkende Snikkels, Zwalkende Zwengels, Juichende Jongeheren, Slappe Slurven en een enkele Jeukende Jodocus. Wat ben je een ongelofelijk sneue zielenpoot als je jouw ‘dickpics’ want daar hebben we het over, van je eigen ‘Foute Fluitje’ appt naar dames binnen je organisatie die daar absoluut niet op zitten te wachten. Shocking. Hopelijk kunnen ze, na dit grensoverschrijdende gedrag van een meerdere of griezelige collega, terecht bij een vertrouwenspersoon binnen hun vereniging of instelling. 

Zouden er in Amersfoort ook van die (dood)enge mannetjes werken? Zitten ze in het stadhuis, bij de brandweer, de sportvereniging, de horeca, in de theaters, de kunst/cultuur, de muziek, de vervoersbedrijven, de woningcorporaties, de ziekenhuizen, de bouw, garagebedrijven, grote supermarkten, krantenredacties/journalistiek of verzorgings- en bejaardenhuizen. 

Zelf gelukkig geen ervaring met ‘foute’ opmerkingen, of het moet die ene keer zijn geweest dat ik tijdens een fietstochtje in het voorbijgaan werd nageroepen met ‘Lekker Ding’ maar dat was zeer gewenst, niet fout en deed mij toch blozen op mijn ouwe dag! 

Lees ook met veel plezier en ontzag de columns die over dit smakeloze onderwerp gaan. AD-columnisten zoals Angela de Jong, Saskia Noort en Linda Akkermans halen getergd uit naar deze vieze mannetjes, steken hun nek uit, nemen het op de koop toe dat ze worden bedolven onder emmers bagger, doodsbedreigingen, gore verwensingen en haatmails. Wat doet dat met je als columnist als alle fatsoensnormen ernstig worden overschreden. Ben bang dat het laatste woord hier nog niet over is gezegd.  

Uw stukkiesschrijver, knuffelbeer bij uitstek, is wel gewaarschuwd. Zal vanaf nu alleen knuffelen als het gewenst is. Maar laten we alsjeblieft niet doorschieten en zodoende alle spontaniteit verliezen want als een onschuldige schouderklopje ook al niet meer kan dan moet ik bij begroetingen mijn handen krampachtig op mijn rug houden en wees nou eerlijk dat ziet er toch niet uit!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie