Nathan Houwaard neemt de zilveren medaille die hij in de wacht sleepte op de 3000 meter in ontvangst. Ilse Bruinekreeft

Amersfoortse atleten in de prijzen op NK Atletiek

12 februari 2023 om 21:29 Atletiek

AMERSFOORT Atleten van de Amersfoortse atletiekverenigingen Altis en Triathlon hebben afgelopen weekend medailles behaald tijdens het Nederlands kampioenschap atletiek voor junioren.

Loes Kempe (17) werd zondag met overmacht Nederlands kampioen op de 1500 meter (vrouwen onder 20 jaar) in een tijd van 4:37,56 minuten. Madelief van Leur (15) werd zondag Nederlands kampioene op de 200 meter (vrouwen onder 18 jaar) in een persoonlijk record van 24.91 seconden. Zaterdag won Van Leur de zilveren medaille op de 60 meter in een persoonlijk record van 7,86 seconden.

Nathan Houwaard (17) van AV Triathlon won zaterdag zilver op de 3.000 meter in een tijd van 9:03,16 minuten.

Bronzen medailles waren er voor Abigail Noruwa en Jari Schoorlemmer, beiden lid van Altis. Abigail Noruwa (16) werd zondagmiddag derde op de 400 meter (vrouwen onder 18 jaar). Noruwa verbeterde haar persoonlijke record met 0.73 seconden tot 56,15 seconden waarmee ze op de Nederlandse ranglijst allertijden stijgt naar de achtste positie. De ranglijst wordt aangevoerd door clubgenote Femke Bol.

Jari Schoorlemmer (17) won de bronzen medaille op de 800 meter (mannen tot 18 jaar) in een tijd van 2:05,89 minuten.

De afgelopen weken hebben trainers en atleten van Altis veel gereisd voor trainingen en wedstrijden ter voorbereiding op NK. Bij het ontbreken van een indooraccomodatie in de regio zijn ze  genoodzaakt elders in het land te trainen.

Komend weekend doet een aantal atleten ook mee aan het NK indooratletiek voor senioren.

De nrs 2, 3 en 1 op de 400 meter: Maud de Jong, Abigail Noruwa en Zoë van Gils (vlnr).