Evita Smeeing, Madelief van Leur, Loes Kempe, Maya Clark, Abigail Noruwa en Isa Vera van Sintemaartensdijk (vlnr) zijn blij met hun titel.
Evita Smeeing, Madelief van Leur, Loes Kempe, Maya Clark, Abigail Noruwa en Isa Vera van Sintemaartensdijk (vlnr) zijn blij met hun titel. Robin van de Mast

Team atletiekvereniging Altis Nederlands kampioen op estafette

24 september 2022 om 22:59 Atletiek

AMERSFOORT Een talentvol juniorenteam van atletiekvereniging Altis is zaterdagavond in Amsterdam Nederlands kampioen geworden op de 4x400 meter estafette tot 18 jaar. 

Maya Clark (17 uit Utrecht), Loes Kempe (17 uit Amersfoort), Madelief van Leur (15 uit Leusden) en Abigail Noruwa (16 uit Leusden) liepen een tijd van 3:58,17, waarmee ze ruim 13 seconden sneller waren dan de nummer 2, Sparta uit Den Haag in een veld met zes teams. Overigens hadden de jongedames met hun tijd ook gewonnen bij de categorieën tot 20 jaar en bij de senioren.

De reserves Evita Smeeing uit Amersfoort en Isa Vera van Sintemaartensdijk uit Soesterberg hoefden niet in actie te komen.

Abigail Noruwa meldde na afloop superblij te zijn met haar tweede Nederlandse titel dit jaar. Eerder werd ze individueel Nederlands kampioen op de 400 meter onder 18 jaar.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie