Afbeelding
ASC Nieuwland

Primeur ASC Nieuwland: kunstgras zonder rubber of zand

22 mei 2018 om 12:11 Sport/sport

AMERSFOORT Voetbalclub ASC Nieuwland krijgt als één van de eerste clubs in Nederland een kunstgrasveld zonder rubber of zand. Het zogenaamde non-infillveld wordt op 9 juni officieel geopend tijdens het Jumbo Den Blanken Pupillentoernooi.

Het veld is de afgelopen weken aangelegd door leverancier Edel Grass en bouwer Antea Group Sport. ,,Dit veld bevat geen invulmateriaal zoals zand, rubber, synthetisch rubber of kurk", vertelt Mark van Spriel van Edel Grass over het pilotproject. ,,Het bestaat alleen uit grasvezels."

SHOCKPAD Zand en rubber zorgen doorgaans voor betere demping en stabiliteit. De demping komt nu voort uit een 'shockpad', een schokabsorberende laag die onder de nieuwe kunstgrasmat ligt. Het non-infillveld is vooral geschikt voor jeugdspelers, die het veld minder zwaar belasten dan volwassenen. Het veld is dan ook aangepast aan de nieuwe spelvormen die de voetbalbond KNVB heeft geïntroduceerd. Het is 40 bij 50 meter groot en heeft belijning voor 2 tegen 2, 4 tegen 4 en 6 tegen 6.

Door het nieuwe veld voor de jongste jeugd ontstaat er ruimte voor vrouwen- en meisjesvoetbal. Daarmee is ASC Nieuwland recentelijk al van start gegaan.

TOESTEL Bij het nieuwe veld is in samenwerking met Buurtinitiatief Nieuwland, gemeente Amersfoort, indebuurt033 en de Buurtsportcoach van gemeente Amersfoort een Calisthenics-toestel geplaatst. Iedereen kan hiervan vrij gebruikmaken. Initiatiefnemer Sjoerd Vink verzorgt hier wekelijks Calisthenics-trainingen voor jongeren uit Amersfoort. Ook hier heeft ASC Nieuwland een primeur te pakken. Langs het nieuwe veld en de twee bestaande kunstgrasvelden heeft ASC Nieuwland bovendien LED- verlichting laten plaatsen. Door de samenwerking met Sportstroom kiest de club aan de Laan van Duurzaamheid voor een duurzame oplossing voor de veldverlichting.

VERBETERING In samenwerking met de SRO en de gemeente Amersfoort werkt ASC Nieuwland de komende tijd aan verdere verbetering van het sportpark. In juni vervangt Herbo Service bovendien de CV-installatie.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie