Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Sneller groen voor fietsers op zeven kruispunten

24 april 2018 om 15:13 lokaal

AMERSFOORT Op zeven kruispunten in Amersfoort worden vanaf dinsdag 24 april tot en met half juli aanpassingen gedaan. Alle verkeerslichten op de kruisingen worden voorzien van led-verlichting, nieuwe drukknoppen en wachttijdvoorspellers en op fietspaden worden extra detectielussen aangebracht om fietsers sneller van groen licht te voorzien. Daarnaast worden fietsoversteken op de kruising breder, gemaakt zodat fietsers meer opstelruimte krijgen.

Dit was een wens van veel fietsers na een oproep van de gemeente in 2017 om mee te denken over verbeteringen bij de zeven kruispunten. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers zoveel mogelijk gebruik blijven maken van de oversteken, maar het is mogelijk dat er enige hinder is voor het verkeer.  

KRUISPUNTEN De werkzaamheden zijn bij de volgende kruisingen: Stadsring - Molenstraat, Stadsring - Utrechtseweg, Stadsring - Arnhemseweg, Stadsring - Heiligenbergerweg - Sint Andriesstraat, Amsterdamseweg - Radiumweg, Radiumweg - Nijverheidsweg-Noord en Ringweg Koppel - Holkerweg.

FASES De werkzaamheden gebeuren in fases. Als eerste vinden op alle kruispunten voorbereidende werkzaamheden en kabelwerkzaamheden plaats en worden aanpassingen aan de bestrating en opstelruimte gedaan. Ook wordt een aantal masten van verkeerslichten voorzien van een nieuwe verflaag. Daarna wordt per kruising in één nacht de buitenkasten van de verkeerslichten vervangen. Dit gebeurt naar verwachting half juli.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie