Paul Groot als Cole Porter
Paul Groot als Cole Porter Ben van Duin

Hitmusical ‘You’re The Top’ terug in het theater

26 april 2018 om 13:09 lokaal Deel je nieuws

Na ruim twintig jaar komt de musical ‘You’re The Top’ over Cole Porter weer terug in de Nederlandse theaters! Een voorstelling over het bijzondere leven van deze componist en songwriter. De voorstelling is vrijdag 4 mei om 20.30 in Flint te zien.

‘You’re The Top’ is een voorstelling over het dubbelleven van de legendarische songwriter Cole Porter, een van de allergrootste Amerikaanse liedjesschrijvers. Porter is bekend van wereldberoemde, romantische songs als ‘I’ve Got You Under My Skin’, ‘Night And Day’ en ‘Ev’ry Time We Say Goodbye’ en musicals als ‘Anything Goes’ en ‘Kiss Me, Kate’. Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl, maar kon door zijn zorgvuldig verborgen gehouden homoseksualiteit in het openbaar nooit zichzelf zijn. Porter bleef – volgens zijn biografen – overigens altijd gelukkig getrouwd, tot zijn vrouw Linda Lee Thomas in 1954 overleed. De hitmusical schetst een wervelend beeld van Poters leven en zijn muziek. Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter en Marjolein Keuning speelt zijn vrouw Linda.

De NRC (****) is lovend over de voorstelling: “Paul Groot excelleert in ‘You’re The Top’”. De Theaterkrant (****) over de musical: “Paul Groot maakt van Cole Porter een grillige gentleman, die zowel geestig als venijnig uit de hoek kan komen, en tegen het eind van de avond verrassend kwetsbaar wordt”.

Dodenherdenking
Vanwege Dodenherdenking begint de voorstelling later, namelijk om 20.30 uur. Er is een scherm aanwezig in de foyer waar de herdenking op de Dam live wordt uitgezonden. De twee minuten stilte zullen tevens in acht worden genomen.

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie