Rentree Michael Kreffer geen succes

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor Michael Kreffer betekende zijn optreden zaterdag tegen Loosdrecht een hernieuwde kennismaking met de hoofdmacht van Cobu Boys. De middenvelder hield echter aan de confrontatie met de titelkandidaat geen goed gevoel over. Na 90 minuten vermeldde het scorebord op sportpark Zielhorst een voor de thuisclub vervelende eindstand van 0-6.

door Balt Gmelig

Kreffer kreeg vorige week van de technisch leiding de vraag of hij voor het eerste elftal beschikbaar was. De meeste andere kandidaten uit Cobu Boys 3, het team waarin Kreffer al bijna drie seizoenen acteert en afgelopen weekend niet in actie kwam, gaven de voorkeur aan een vrije zaterdag. Kreffer echter niet. ,,Ik wil altijd graag voetballen en speel met elk team mee als me dat gevraagd wordt. Ik hou nou eenmaal van voetbal."

Na de eerste helft (0-0) zag het er niet naar uit dat het eerste optreden van Kreffer dit seizoen in het eerste elftal van de derdeklasser zo slecht zou eindigen. ,,In de eerste helft ging het ook wel goed. We werkten hard. De 0-0 was verdiend." Vlak na rust begon echter de ellende voor de thuisclub. Scheidsrechter Ambachtsheer constateerde dat de bal de doellijn van Cobu Boys had gepasseerd en draaide de omstreden beslissing niet terug (0-1). ,,Ik heb het niet gezien", zei Kreffer later. ,,Maar ik had wel mijn twijfels." Amper een kwartier later viel de tweede treffer. ,,Na die 0-2 wilden wij nog wel. Wij durfden echter niet te voetballen." Het derde tegendoelpunt was de genadeklap, ook volgens de geboren en getogen Amersfoorter. ,,De vermoeidheid sloeg toe. Bij ons gingen toen de koppies hangen en was het klaar."

Kreffer versleet vier clubs (VVZA, Roda'46, VVOG en Hoogland), voordat hij zich in 2011 bij Cobu Boys meldde. De slanke middenvelder sloot zich aan bij een vriendenteam na een jaar of vijf jaar tot de hoofdmacht van Hoogland te hebben behoord. ,,Ik mis het selectievoetbal wel. Ik ga het volgend seizoen ook weer proberen, waarschijnlijk bij VOP", kondigt Kreffer aan. Hij traint inmiddels al met de selectie van trainer Wim de Haas mee. ,,Ik ben wel 30 jaar maar ik voel me nog fit genoeg om voor een eerste elftal te kunnen spelen. Ik moet mezelf natuurlijk wel bewijzen."

In de wedstrijd tegen Loosdrecht bewees Kreffer niet dat hij het hoger niveau (tweede klasse) waarin kampioenskandidaat VOP mogelijk komend seizoen uitkomt, aan kan. Hij speelde op het middenveld een onopvallende rol en kon geen stempel op de wedstrijd drukken. ,,Ik was meer met het coachen van de andere spelers bezig dan met mezelf", verklaarde Kreffer zijn matige prestatie voor eigen publiek. Niettemin gaf hij zichzelf een voldoende voor zijn optreden in de door veel zorgen geplaagde trainer Imam Evre, volgend seizoen aan het roer bij plaatsgenoot APWC. ,,Een zesje heb ik wel verdiend. Misschien niet voor het voetbal maar wel voor het harde werken", vond Kreffer.

Pas in de slotfase van de wedstrijd liet Kreffer zich gelden en dook hij voor de eerste keer gevaarlijk op voor het doel van Loosdrecht. ,,Dat had een doelpunt kunnen opleveren." Maar zelfs een eretreffer was de lokale derdeklasser zaterdag niet gegund.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie