Goede nieuwjaarsstart voor MIA

14 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Korfbaltweedeklasser MIA begon het nieuwe jaar goed met een 12-21 uitoverwinning op Animo. Na een in de eerste helft gelijk opgaande strijd, walste MIA in de tweede helft over Animo heen.

De thuisploeg ging goed van start en kwam al na een vijftal minuten op een 3-1 voorsprong. Maar geleidelijk aan kreeg MIA meer grip op de wedstrijd en was het Mariëtte Vergeer die na een twintigtal minuten men twee gave treffers de stand gelijk trok. Met in de laatste fase van de eerste helft een tweetal prima doelpunten van Gerdien van de Wijngaard werd er uiteindelijk gerust met een 9-11 voorsprong voor Amersfoort. Alhoewel het in de tweede helft even duurde voordat MIA tot scoren kwam, wist de ploeg van trainer Harry Schut toch vrij snel uit te breiden tot een verschil van vier doelpunten en was bij Animo het beste er af. De thuisploeg stak haar energie voornamelijk in het commentaar geven op de scheidsrechter en kwam mede daardoor nauwelijks meer tot scoren. MIA daarentegen ging vrolijk verder en breidde de score steeds verder uit. Dat leverde uiteindelijk een dik verdiende eindstand op van 12-21 en een stevige tweede positie op de ranglijst. Alle MIA spelers wisten in dit duel tot scoren te komen.