Ex-DoorBrekers denken na over nieuwe kerk in Amersfoort

7 november 2013 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - Voorthuizenaren Cees en Wouta van der Hout, een voormalig leidersechtpaar van christengemeente DoorBrekers in Barneveld, oriënteren zich op de mogelijkheid een nieuw kerkgenootschap op te richten in Amersfoort.

Door Hans-Lukas Zuurman

Maar zover is het nog niet, bevestigt Cees van der Hout desgevraagd. ,,Volgende week woensdag (13 november) houden we een eerste bijeenkomst in De Rijtuigenloods in Amersfoort. We willen dan bidden en mensen ontmoeten. We hebben in kleine kring een uitnodiging verstuurd, maar ik begrijp inmiddels dat-ie volop rondgaat.''

Het initiatief is voor iedereen vrij toegankelijk en begint om 19.45 uur in het evenementencomplex aan het Piet Mondriaanplein 61. Volgens Van der Hout hebben inmiddels 'enkele tientallen mensen' zich aangemeld.

Het echtpaar Van der Hout was lange tijd betrokken bij de snelgroeiende Barneveldse gemeente DoorBrekers, maar verbrak in september alle banden daarmee.

Over het hoe en waarom wil Van der Hout niet ingaan, zo bleek al eerder in deze krant. Binnen DoorBrekers speelt al langer een discussie over het leiderschap van de gemeente van oprichter Peter Paauwe.

De gemeente heeft een jaar uitgetrokken voor verbeteringen op dat vlak en wordt daarin begeleid door drie externe pastors. In totaal dertig mensen die betrokken waren in het leiderschap van de gemeente - voornamelijk in het leiden van huiskringen - stapten recent uit onvrede over de interne gang van zaken op.

,,Wij willen niet achterom kijken, maar vooruit'', zegt Van der Hout. ,,Wij hebben een verlangen in ons hart gekregen om in Amersfoort iets te gaan doen en willen daarover praten en bidden. Het stichten van een gemeente kan een uitkomst zijn. Het initiatief is niet vrijblijvend, maar het is allemaal nog heel pril.''

Mocht het zover komen, dan wordt het een kerk in 'evangelische sfeer'. ,,Het wordt geen hervormde kerk. Het is lastig om te zeggen wat dan wel precies. Ons staat voor ogen te doen wat de Bijbel zegt met de bijbehorende structuur die de Bijbel aangeeft.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie