Werkzaamheden park Randenbroek opgepakt

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Sinds vorige week zijn de werkzaamheden in park Randenbroek weer geleidelijk gestart na de vakantie, deze week is iedereen weer op volle kracht bezig.

In het parkgedeelte gaat de gemeente verder met aanleg van wandelpaden, in het bijzonder het pad dat loopt langs de achterzijde van de duiventil, evenwijdig aan Metgensbleek. Ook vinden deze week de voorbereidingen plaats voor het (her)bestratingswerk aan de voorzijde van de Oranjerie en voormalige tuinmanswoning. In dit deel van het park wordt de komende weken klinkerbestrating aangebracht.

De zomer had ook een verrassing in petto: een aantal flinke stortbuien. Die zijn niet ongemerkt aan het park voorbij gegaan, meldt de gemeente. Er zijn spoelgaten ontstaan rond de nieuwe traptreden op de heuvels. Deze week wordt de schade aan de trappen hersteld.

De velden van voetbalvereniging CJVV zijn in de zomer volledig voorzien van kunstgras. De komende weken worden alle overige voorzieningen geplaatst: doelen, hekwerken, ballenvangers en meer. De bouwactiviteiten aan het club- en kleedgebouw duren nog tot oktober. Tot die tijd blijven over een lengte van 100 tot 150 meter de rijplaten over het voetpad liggen voor het bouwverkeer.

Het zal niet lang meer duren voordat delen van het park weer worden 'geopend', zoals de vernieuwde jeu-de-boulesbaan, de vistrap en de vleermuisbunker. Meer informatie hierover volgt de komende weken.

Klankbordleden gezocht

De gemeente zoekt nog leden voor de nieuwe klankbordgroep beheer. Deze klankbordgroep is opgericht om inwoners en gebruikers te betrekken bij het beheer van het park voor de komende tien jaar. De gemeente vraagt deze klankbordgroep een advies uit te brengen over de herplant van de nieuwe bomen en over de procedure die wordt gehanteerd voor meldingen van bewoners over onrechtmatige kap.

Enkele betrokkenen hebben zich al aangemeld. Wie interesse heeft om deel te nemen, kan zich aanmelden via het e-mailadres parkrandenbroek@amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie