Burgemeester Amersfoort fietst liever

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT (ANP) - Burgemeester Lucas Bolsius (CDA) van Amersfoort gaat liever op de fiets naar zijn werk, dan daarvoor de dienstauto te gebruiken. Dat antwoordde hij donderdag 29 augustus op vragen van de Amersfoortse SP-fractie. Bolsius ligt sinds enkele weken onder vuur, nadat plaatselijke media hadden gemeld dat hij in anderhalf jaar tijd meer dan zevenhonderd keer de dienstauto gebruikte, niet zelden voor korte ritjes van huis naar werk.

Volgens Bolsius kloppen de cijfers niet. Hij gebruikte de dienstauto geen zevenhonderd keer en zeker niet voor woon-werkverkeer. ,,Als de burgemeester zich elke werkdag naar het stadhuis zou laten brengen, zou de teller alleen daardoor al op bijna zevenhonderd ritten in achttien maanden staan'', aldus een gemeentelijke zegsman.

Bolsius pakt ook de fiets of gaat lopen als hij vanuit het stadhuis naar een afspraak in de buurt gaat. Hij heeft zich volgens de gemeente in 2012 en de eerste helft van 2013 zevenmaal heen en weer laten brengen met de dienstauto voor zo'n kort ritje, maar toen regende het of moest hij de ambtsketen en bloemen meenemen.

Amersfoort benadrukt dat de gemeente juist duurzaam en sober met de dienstauto wil omgaan. Om die reden is net vorige maand besloten een ,,milieuvriendelijke, hybride dienstauto'' te leasen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie