Leerlingenvervoer Amersfoort gegund aan Bestax

29 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort sluit voor de duur van drie jaar, met mogelijk twee maal een jaar verlenging, een overeenkomst met het Amersfoortse vervoersbedrijf Bestax.

Het leerlingenvervoer van de gemeente Amersfoort is begin april 2013 openbaar aanbesteed. Acht geïnteresseerde bedrijven schreven in op een of meer van de twaalf percelen waarin het vervoer was opgedeeld.

Keurmerk Taxibedrijf Bestax is zeer verheugd dat zij het vervoer voor alle twaalf de percelen de komende jaren mag verzorgen. De afgelopen tien jaar was Bestax al verantwoordelijk voor een groot deel van het leerlingenvervoer Amersfoort. De Bestax-chauffeurs zijn erg blij ,,hun kinderen'' te mogen blijven vervoeren.

Directeur Edwin Besseling wil op een bijzondere wijze invulling geven aan het vervoer. Zo wordt samen met de Amersfoortse organisatie Eemstroom bekeken hoe het vervoer lokaal zo duurzaam mogelijk geregeld kan worden. Wellicht wordt Amersfoort zo op termijn de eerste gemeente met groen schoolvervoer.

Ook wordt gekeken naar een stukje maatschappelijke invulling.,,Het zou mooi zijn als er een soort wijkvader/-moeder komt die 's ochtends leerlingen vervoert, onderwijl met ze praat over de wijk, tussendoor wat boodschappen doet voor ouderen, 's middags de kinderen weer ophaalt en 's avonds wat voor de plaatselijke vereniging kan betekenen met vervoer'', aldus Besseling. ,,Zo wordt de bus maximaal ingezet en is er een evenredige verdeling tussen betaald werk en wat terugdoen voor de gemeente Amersfoort.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie