Nuttige punten AVV Keistad

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Het was op voorhand duidelijk dat het een moeilijke strijd zou gaan worden. Het eerste treffen tegen de Zwollenaren was een waar debacle met al resultaat een 4-0 nederlaag. Er moest dus een en ander worden rechtgezet! Dat was in de eerste set absoluut niet te zien. Door een slechte passing konden de heren van AVV Keistad niet in hun ritme komen met als gevolg dat spelverdelers Erik Brinkman en Guus Kalkman de aanvallers niet op maat konden bedienen. Met 14-25 logen de cijfers er dan ook niet om. De tweede set daarentegen liet een heel ander beeld zien met een nadrukkelijk betere passing van Pascal Hogeterp (Heren 2) en Michiel Bakker. Landstede werd onder druk gezet en de middenas (Emiel van Vulpen en Marcel Zagwijn en later ook Jasper de Wijs), kon succesvol worden aangespeeld en scoren. Ook in de tweede set een duidelijk beter spelende Frank Pastoor die de nodige punten binnen sloeg, waardoor die set met 25-20 naar AVV Keistad ging. Ook de cruciale derde set werd een prooi voor de heren van Keistad. Met gevarieerd aanvalsspel en een flinke portie geluk werd ook die set in het voordeel van de Amersfoorters beslist. Dat volleybalwetten niet altijd even voorspelbaar zijn bewees de vierde set. Met 11-25 werd AVV Keistad van de mat geveegd. Daar waar het in de derde en de vierde set juist zo goed ging, lukte er in die vierde set absoluut niets meer. Een perfecte serviceserie van Landstede speler Niels van Beek maakte aan alle illusies van de Amersfoortse volleybalheren een abrupt einde. Een vijfde set moest derhalve de winnaar van dit treffen gaan bepalen. AVV Keistad ging goed van start, maar moest uiteindelijk toch de meerdere erkennen in de ploeg uit Zwolle (10-15). Al met al mag AVV Keistad niet ontevreden zijn en voegde een aantal broodnodige punten toe aan haar totaal.

Volleybalheren houden goed stand AMERSFOORT - Het eerste herenvolleybalteam van AVV Keistad deed afgelopen zaterdag, ondanks verlies van de wedstrijd, toch goede zaken. Tegen het als derde geplaatste Landstede Volleybal uit Zwolle werden in een vijfsetter twee verdiende punten binnengehaald, die de Amersfoortse eerste divisionist goed kon gebruiken in de strijd tegen degradatie. door Huub van Aerssen

Dames AVV Keistad - US 2 (3-1)

De dames van AVV Keistad, nog steeds geteisterd door blessureleed en wederom aangevuld met drie speelsters uit het tweede team, ging zoals vaker dit seizoen goed van start. Met servicedruk en veel verdedigend werk van onder meer Susan Marcus, trok AVV Keistad die eerste set naar zich toe (25-21). De relaxte sfeer in het team, er was veel enthousiasme en humor, werd voortgezet in de tweede set. Met een wederom goede serviceseries trok het Amersfoortse damesteam ook die set naar zich toe (25-18). In de derde set keek AVV Keistad door diverse fouten in de passing al snel tegen een achterstand aan, die in het verdere verloop van de set ook niet meer kon worden goed gemaakt waardoor de setwinst ging naar de dames uit Amsterdam (17-25). In de vierde set wist AVV Keistad zich weer te herpakken: er werd goed verdedigd en de servicedruk schoot omhoog met als gevolg veel directe punten. Met 25-19 ging die set en daarnaast ook de wedstrijd naar Amersfoort dat daarmee de degradatiezone verliet en zich nestelde op een achtste positie op de ranglijst in de regiodivisie.

Heren Nederhorst - Forza Hoogland (2-3)

De Forza heren wisten in en tegen Nederhorst andermaal te winnen.De thuisploeg die een reeks van negen gewonnen wedstrijden had staan, moest ditmaal de meerdere erkennen in de Hooglanders, die met hard werken de winst in een vijfsetter wisten binnen te slepen. De mannen van coach Jan Visser begonnen sterk in de eerste set en wisten al snel een gaatje te slaan. Met prima spel nam Hoogland weliswaar het initiatief maar liet door een aantal persoonlijke fouten de Nederhorsters toch dichterbij komen. Maar in de slotfase werd met verzorgd e degelijk spel de setwinst toch nog veiliggesteld (21-25). In de tweede set werd het voor Forza moeilijker om te domineren. Uitstekend verdedigend en aanvallend spel werd te vaak afgewisseld met slordigheden en fouten. Nederhorst profiteerde hier dan ook optimaal van en stak met 25-21 die tweede set in de zak. Ook in de derde set lukte het Hoogland niet om de draad weer op te pakken. De aanvallen van de Hooglanders werden prima gepareerd door de thuisploeg, waarbij ook de inbreng van Pim van Surksum aan Hoogland zijde niets meer kon veranderen. Met 25-20 nam Nederhorst een 2-1 voorsprong. Maar vanaf de vierde set was het weer Forza dat de klok sloeg: verdedigend zag het er weer verzorgd uit en aanvallend was het de eerder genoemde jongeling van Surksum die aanvallend de punten wist binnen te slaan. Nederhorst bleek niet meer in staat om het hoge baltempo van de Hooglanders te volgen, waardoor een 19-25 setwinst het gevolg was. Voor de zevende keer in deze competitie moest Hoogland zich gaan opmaken voor een vijfde set om te gaan uitmaken wie er winnaar zou gaan worden. Met veel initiatief en verzorgd aanvalsspel wist Forza Hoogland die vijfde set naar zich toe trekken (13-15), waarmee het in de race blijft voor de titel in de eerste klasse, maar waar het ook de hete adem van concurrenten Wilhelmina en Sovoco in nek voelt, die beiden afgelopen weekend ook geen steken lieten vallen.

Heren Wilhelmina - Unicornus (4-0)

Afgelopen vrijdag traden de Wilhelmina heren in eigenhuis aan tegen Unicornus uit Bunschoten/Spakenburg. Na twee wedstrijden op rij te hebben verloren was voor Wilhelmina een ding duidelijk: winnen en het liefst zo ruim mogelijk om het de concurrentie om de eerste plaats in de eerste klasse zo moeilijk mogelijk te maken. Pikant detail: die opdracht kwam van Wilhelmina trainer Henk Koelewijn, zelf oud speler van Unicornus. De eerste set begon wat rommelig voor Amersfoort door het ontbreken van Reinier van Gent en Mark Veltink, die op hunvaste posities werden vervangen door Chris Meier en JanPieter Hooghuis. Toch wist Wilhelmina geleidelijk aan de druk op te voeren en de set met 21-15 winnend binnen te slaan. In de tweede set, waarin diverse punten werden ‘weggegeven’ trok in een spannende slotfase Wilhelmina toch nog aan het langste eind (25-23). Met invaller Henry van de Heide (2e team) op de mid positie en Chris Meier terug op de diagonaal deed coach Tim van der Sanden een tactische aanpassing die al snel zijn vruchten afwierp: met een sterke service en een goede blokkering kwamen de gasten er eenvoudigweg niet aan te pas en ging die set dan ook met sprekende cijfers naar de Wilhelmina heren (25-10). In de derde set eenzelfde beeld: Wilhelmina vierde de regie en was duidelijk de bovenliggende partij. Ditmaal was het Wilhelmina speler Jan Groot die serverend, aanvallend en blokkerend de nodige punten bij speelde met een 25-17 setwinst tot gevolg. In de vierde set mocht Jan-Albert Kootstra de goed spelende Maarten Wispelwey in de spelverdeling vervangen en kreeg JanPieter Hooghuis nog speeltijd in de diagonaal. Unicornus slaagde er ook in deze set niet in om het spel van de Amersfoorters te ontregelen , waardoor met een 25-17 setwinst niet alleen de vierde set werd binnen gehaald maar waarin ook de wedstrijd met 4-0 werd gewonnen. Wilhelmina, serieuze titelkandidaat in de eerste klasse!