AZ&PC toont waterpoloklasse

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De Amersfoortse waterpoloheren onder leiding van coach Arie van de Bunt, zetten al direct vanaf het eerste fluitsignaal vol het gas er op en kwamen door treffers van Niels Schouten al halverwege de eerste periode op een 2-0 voorsprong. Na een tegentreffer aan AZC zijde liep de ploeg vervolgens uit naar een 4-2 periodestand en was er wederom een hoofdrol voor AZ&PC goalie Bart van de Pol die uitstekend keeperswerk liet zien. Ook in de tweede periode bleef het gas er op bij Amersfoort, dat AZC op vele fronten aftroefde en mede door twee treffers van een goed zwemmende Jeroen Kuilman en de bij vlagen ijzersterke midvoor Matthijs Lucas kon uitlopen naar een 9-5 voorsprong. AZC had tot aan dat moment absoluut niet de kracht om het met klasse opererende AZ&PC tegengas te geven. Pas in de derde periode slaagde AZC er in om iets terug doen, maar verder dan het winnen van die periode kwam de ploeg niet. Met een riante en verdiende 11-8 voorsprong begonnen beide teams aan de vierde en laatste periode. Een periode waarin ook nu weer AZ&PC liet zien dat het absoluut in de hoofdklasse thuishoort en met goed combinatiespel en op tempo de wedstrijd naar een 13-10 eindstand zwom. Een alleszins terechte winnaar die met goed waterpolo liet zien dat het in de middenmoot van de hoofdklasse thuishoort en niet hoeft te vrezen voor welke ploeg dan ook. Doelpunten AZ&PC: Matthijs Lucas 5, Jeroen Kuilman 3, Niels Schouten 2, Marc Wouters, Kay Rouwhorst en Lars van der Laan beiden 1

AMERSFOORT - Waterpolohoofdklasser AZ&PC liet afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad zien dat het wel degelijk in staat is om goed en gedegen waterpolo te spelen. Het als vijfde geplaatste Electrolux AZC ondervond dat aan den lijve en werd met ruime verliescijfers (13-9) naar huis gestuurd.

door Huub van Aerssen

De Amer te laat op gang

In de uitwedstrijd tegen De Robben uit Hilversum waren de waterpoloheren van De Amer zeker in de eerste helft van de wedstrijd kansloos. De nummer twee van de ranglijst in de tweede klasse, die afgelopen jaar nog actief was in de hoofdklasse, counterde de Amersfoorters halverwege al naar een 8-2 achterstand. Ook de overtalsituaties speelden de ervaren Hilversummers met gemak uit. Toen Amer coach Zeger Eijer zijn ploeg de opdracht gaf om verdedigend over te schakelen naar een zoneverdediging, ging het stukken beter. Zelfs De Robben wist vaak geen raad wat met de bal te doen als hun midvoor niet aanspeelbaar was, waardoor De Amer nagenoeg gelijkwaardig was aan de De Robben. Komende woensdag speelt De Amer een cruciale wedstrijd tegen ACZ Alphen 2. Dan wordt namelijk het vervolg van de eerder gestaakte wedstrijd uitgespeeld. Met nog bijna twee perioden te spelen krijgt De Amer bij een 4-4 stand de kans om AZC te verslaan en de ploeg daarmee te passeren op de ranglijst. De Amer mag beginnen met een strafworp en gedurende vier minuten met een man meer. De wedstrijd wordt om 21.30 uur gespeeld in het sportfondsenbad. De Robben - De Amer 14-7. Doelpunten De Amer: Jaap bos 2, Xander Coemans, Eric Spithoven, Caspar Renkers, Robin Coppoolse en Jordi Adriaanse 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie