Mirjam van 't Veld voorgedragen als burgemeester van Maarssen

27 juni 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse wethouder Mirjam van 't Veld (CDA) is door de vertrouwenscommissie voorgedragen als burgemeester van de gemeente Maarssen. Daarmee is de kans groot dat zij vertrekt uit de Amersfoortse politiek.

Mirjam van 't Veld zat sinds 2002 in de Amersfoortse gemeenteraad. In 2003 werd zij fractievoorzitter. In januari 2004 werd zij voor de eerste keer wethouder en op 18 april 2006 is zij opnieuw benoemd als wethouder. Momenteel heeft zij onder andere jeugdzaken, welzijn en economische zaken in haar portefeuille.

,,We verliezen een geweldige en breedgewaardeerd wethouder en Maarssen heeft geweldige burgemeester voor zich gewonnen", reageert CDA-fractievoorzitter Gert Boeve. Hij werd donderdagavond door Van 't Veld ingelicht. ,,Dat kwam bij mij als een enorme schok binnen. Ze had hier nog wel even in het zadel mogen blijven zitten." Boeve roemt het samenbindende vermogen van zijn partijgenote. ,,Ze is professionele bestuurder, heeft een grote dossierkennis en is een echte peoplemanager die heel goed met de verschillende belangen van partijen kan omgaan. Bovendien is ze natuurlijk ook heel charmant."

Boeve is nadrukkelijk ook kandidaat om Van 't Veld als wethouder op te volgen. ,,Ik sta er in beginsel positief tegenover, maar daar gaan een heleboel mensen over. De CDA-fractie moet er ook nog over vergaderen, komend weekend of begin volgende week. Als fractievoorzitter zit je al heel dicht bij het vuur. Bovendien was ik samen met Mirjam betrokken bij de collegeonderhandelingen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie