Kampioen De Amer afgetroefd

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

Amer coach Zeger Eijer had zijn mannen voor de wedstrijd duidelijk op het hart gedrukt dat er maar een optie mogelijk was en dat was winnen. Saillant detail in deze was dat de Amersfoortse coach jarenlang de Nijkerkse formatie onder zijn hoede had en dus zeker hier het seizoen waardig wilde afsluiten. Maar vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat De Amer het moeilijk zou gaan krijgen tegen een gretig spelend Flevo. De Amersfoortse formatie werd direct onder druk gezet en keek na zes minuten spelen al tegen een 6-3 achterstand aan. In de tweede periode werd het alleen nog maar erger. De Amer speelde zonder overtuiging en was bij lange na niet in staat om het goede en temporijke spel van Flevo een halt toe te roepen. Al snel liep de achterstand op tot 9-3 en leek De Amer op een sportieve afstraffing af te zwemmen. Met een stand van 10-4 werd die tweede periode afgesloten en maande een ziedende Eijer zijn mensen tot meer initiatief en meer overtuiging in het spel. Dat leek in de derde periode effect uit te stralen, want Amersfoort liep langzaam in en liet voor het eerst in de wedstrijd zien dat het kampioenschap zeker geen toevalstreffer was geweest. Met een goed te overbruggen 11-8 achterstand werd begonnen aan de vierde en laatste periode en leek winst nog zeker tot de mogelijkheden te verloren. Maar niets was minder waar. Flevo zette er nog een schepje bovenop en liet zien dat zij heer en meester waren in het eigen bad. En alhoewel Amersfoort in de eerste fase van die laatste periode nog wel aan kon klampen, was het in de laatste twee minuten gebeurd en zwom Flevo naar een meer dan verdiende 16-11 overwinning. De kampioen in de derde klasse was in deze streekderby op inzet en tempo afgetroefd, waarbij onderschatting misschien ook nog wel een rol speelde. Na een zwaar seizoen kan de Amersfoortse waterpolokampioen zich de komende maanden gaan opmaken voor verblijf in de tweede klasse waarin het zeker voor langere tijd wil blijven acteren. De Amer, ondanks verlies in de laatste wedstrijd, een waardig kampioen van het seizoen 2007-2008.

Waterpoloheren stellen teleur in streekderby AMERSFOORT - De kersverse kampioen in de derde klasse van het waterpolo, De Amer, stelde in de laatste wedstrijd van het seizoen hevig teleur in de streekderby tegen het Nijkerkse Flevo. In het kleine, maar knusse bad Bloemendal gingen de Amersfoortse heren met 16-11 ten onder, een kampioen onwaardig.

door Huub van Aerssen

Dames ZV Utrecht - SG Amersfoort (1-10)

De waterpolodames van SG Amersfoort zwommen in de laatste wedstrijd van het seizoen naar een fraaie 1-10 overwinning, waarmee zij het seizoen met glans afsloten. Ook al ging de partij nergens meer om, er stond maar een ding op het spel en dat was winnen, waarbij Amersfoort wilde laten zien dat komend seizoen promotie het einddoel zal zijn. Al snel kwam SG op voorsprong en zat het tempo er goed in bij de meiden. Maar pas in de vierde periode kwam Amersfoort pas goed op stoom en zwom met veel tempo en aanvallend goed spel naar een forse overwinning. Met een uiteindelijke vierde plaats werd daarmee het seizoen goed afgesloten en kan het team van coach Gert Breeuwer zich gaan opmaken voor het nieuwe seizoen, waar promotie centraal zal staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie