Café Curtis blijft gewoon open

16 april 2008 om 00:00 Nieuws

,,Vanaf dag 1 heb ik gezegd 'Ik ga hier niet weg', zegt Allers. Eind 2006 had Allers als uitbater de huur van het café opgezegd bij Scheerder. Volgens Allers, die eigenaar is van het pand waarin de kroeg is gevestigd, was er sprake van een misverstand en had hij het verkeerde huurcontract opgezegd.

AMERSFOORT - Café Curtis op de Hof blijft toch open. Een kort geding tussen uitbater Roel Allers en drankengroothandel Scheerder werd donderdag ingetrokken. Beide partijen hebben hun conflict via onderhandelingen opgelost. ,,We hebben achter de schermen gewerkt aan een structurele oplossing en de zaak blijft gewoon open'', reageert uitbater Roel Allers. ,,Het is een storm in een glas water geweest.'

Directeur Emiel Scheerder van de drankengroothandel was het daar niet mee eens en stelde dat Allers de huur eind 2006 per deurwaarder op. De opzegging werd door Scheerder toen direct bevestigd. Scherder vond het vreemd dat Allers pas in de zomer ging 'roepen dat hij het niet zo heeft bedoeld' en dat hij niet meteen in januari aan de bel had getrokken.

De rechter vond dat de uitbater inderdaad gebonden was aan de opzegging en dat de zaak eind maart leeg moet zijn. Allers kondigde aan hoger beroep aan te tekenen tegen die uitspraak. Hij vond het een rare situatie dat hij als pandeigenaar uit zijn eigen pand zou worden gezet, omdat hij het verkeerde huurcontract zou hebben opgezegd. Scheerder zei al plannen te hebben voor een nieuw café dat eind april van start zou gaan. Doordat Allers en Scheerder hun onderlinge problemen hebben opgelost, kan Café Curtis nu gewoon openblijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie