Fidelitas zeker van derde plaats

12 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de voorlaatste wedstrijd van de zaalcompetitie speelden de handbaldames van Fulmen Fidelitas afgelopen zondag tegen HMS/Achilles uit en in Utrecht. Doelstelling van de wedstrijd was duidelijk: winnen om de derde plaats in de derde klasse veilig te stellen. Fidelitas begon voortvarend en stond na een kwartier spelen al op een comfortabele 0-6 voorsprong die het gevolg was van snelle aanvallen, afgewisseld met snelle breaks. Tegen het einde van de eerste helft verzwakten de Amersfoortse dames enigszins, vooral verdedigend, waardoor HMS snel dichterbij kon komen en de achterstand kon terugbrengen naar 4-6. Ook aanvallend ging het beduidend minder voor Amersfoort met een opvallend laag baltempo. uiteindelijk werd die eerste helft afgesloten met weliswaar een 5-9 voorsprong, maar kon Fulmen Fidelitas allerminst gerust zijn op een goede afloop. Ook bij aanvang van het tweede deel van de wedstrijd bleef Fidelitas in een te laag tempo spelen, waardoor het vele kansen in rook op zag gaan. De voorspong slonk tot drie punten waarbij tot overmaat van ramp Amersfoort een aantal minuten ook nog eens met vier dames kwam te staan. Gelukkig voor alles wat Fidelitas heette, maakte HMS geen gebruik van deze situatie en bleef de drie punten voorsprong behouden tot het laatste fluitsignaal. Met een overwinning van 11-14 in een uitermate slechte wedstrijd, was de doelstelling gehaald en dat was in eerste instantie het zeker stellen van de derde plaats. Doelpunten Fidelitas: Debbie Heijnders 5, Lizet Hilhorst 2, Anne Barenkamp 2, Annemarie van Amerongen 2, Mariette Tolboom 1, Joyce Kuijntjes 1 en Melanie Pels eveneens 1.