Verlies voor dames Fidelitas in streekderby

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

De laatste twee confrontaties tussen beide teams (in de buitencompetitie) werden door Fidelitas verloren, waardoor de dames er op gebrand waren om een goed resultaat neer te zetten. De wedstrijd begon voor Fidelitas voorspoedig en kwam al snel op een 3-0 voorsprong, door goed uitgespeelde kansen. Daar waar verwacht werd dat de voorsprong uitgebouwd zou gaan worden bleek het tegendeel. Fidelitas ging slordiger met de kansen om en verdedigde ook minder geconcentreerd. Daarnaast werden ballen niet goed aangespeeld en/of slecht gevangen en maakten de dames uit Leusden dankbaar gebruik van de miscommunicatie bij Fidelitas, waarbij al snel een 3-3 gelijke stand op het scorebord verscheen. Door een benutte strafworp nam Fidelitas weer de leiding, maar dat was dan ook wel het enige wapenfeit tot aan de rust. Met goed aanvallend spel in combinatie met een slordige Fidelitas verdediging, liep LHV uit naar een ruststand van 4-7.

AMERSFOORT - De handbaldames van Fulmen Fidelitas stonden afgelopen zondag in sporthal Zielhorst tegenover LHV uit Leusden. Deze streekderby werd door de dames uit Leusden met minimaal verschil gewonnen (10-11), waardoor Fidelitas een tweede verlies moest incasseren.

door Huub van Aerssen

Na wat peptalk in de rust, begon Fidelitas vol goede moed aan het tweede deel van de wedstrijd. Door twee benutte strafworpen en een doelpunt vanuit de middenopbouw werd in no time de achterstand ingelopen en ging tot aan de negende minuut de stand gelijk op (8-8). Vervolgens verzuimden de Amersfoortse dames het goede spel door te zetten en wisten tot aan de 27e minuut niet meer tot scoren te komen, waarbij de stand uitliep naar 8-11. Open kansen werden niet meer benut en ook de toegekende strafworpen waren zonder resultaat, waardoor Fidelitas steeds achter de feiten aan bleef lopen. Met nog 3 minuten op de klok ondernam Amersfoort een alles of niets poging, scoorde nog tweemaal, maar kon niet meer voorkomen dat Leusden met 10-11 met de winst ging strijken. Alhoewel een gelijkspel zeker op zijn plaats zou zijn geweest, was de tweede verlieswedstrijd dit seizoen een feit. Doelpunten Fulmen Fidelitas: Melany Pels 3, Kim Batens, Lizet Meskes 2, Anne Barenkamp, Annemarie van Amerongen en Debbie Heijnders allen 1.