Basisschool wijkt uit naar Laak

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Op de website http://home.xmsnet.nl/1-marke/ beschrijven de verontruste ouders hun bezwaren. De nieuwe locatie ligt volgens hen te ver van de huidige om nog te spreken van één school. Ook vinden zij het onverantwoord dat kinderen op weg naar de nieuwe locatie de Valutaboulevard moeten oversteken. Verder zou het ouders met kinderen op beide locaties niet meer lukken om hun kroost naar school te brengen. Tenslotte vinden de ouders de locatie op De Laak, waar ook basisscholen De Gondelier en De Vuurvogel zijn gevestigd, te massaal.

Ouders boos over verhuizing leerlingen VATHORST - Zo’n 125 kinderen uit groep 5 en 6 van Katholieke basisschool De Marke krijgen in het nieuwe schooljaar les in De Laak. De 25 lokalen aan het Brinkcluster, waarvan twee noodlokalen op het schoolplein en twee bij Het Zwaluwnest, kunnen niet alle leerlingen herbergen. Een aantal ouders is boos over de dislocatie.

door Natanja Vreugdenhil

Tientallen ouders betuigen op het forum van de website hun steun aan het actiecommité. Arie en Annemiek Ravenshorst schrijven dat zij juist voor De Marke kozen zodat hun kinderen niet de drukke rondweg over hoeven te steken. Petra van Hilst en Wim Meester pleiten voor extra noodlokalen bij De Brink. Hanneke en Jeroen Oversteegen melden dat zij tijdens het intakegesprek expliciet vroegen of er op de huidige locatie voor alle leerlingen plek was. Ze schrijven dat ze toen werden gerustgesteld en zijn erg teleurgesteld.

Maar schooldirecteur Jos Smeels zegt dat hij hierover geen harde uitspraken heeft gedaan. Hij begrijpt dat ouders zich in een spagaat bevinden om hun kinderen naar de verschillende locaties te brengen. Het bestuur zoekt samen met ouders naar oplossingen, zoals het aanpassen van de schooltijden.

De vijf lokalen aan De Laak zijn nodig door een tijdelijke piek in het leerlingenaantal. ,,Als je nu een gebouw op maat zou neerzetten, heb je later te maken met leegstand”, zegt Wil Ellenbroek van het Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort, bovenschools management voor de Amersfoortse katholieke basisscholen. Hij wijst erop dat de gemeente verantwoordelijk is voor de huisvesting van scholen. Over de verkeerssituatie bij de Valutaboulevard, maakt Ellenbroek zich geen zorgen. ,,Die is al aangepast voor de leerlingen van De Vuurvogel en De Gondelier.”

In principe blijven groep vijf en zes het hele schooljaar 2007/2008 in De Laak. Maar mochten De Vuurvogel en De Gondelier onverwacht ruimtegebrek krijgen, dan gaan de leerlingen van De Marke vanaf 2008 gebruik maken van een nieuwe tijdelijke voorziening nabij het winkelcentrum. Verder praat het KPOA met de gemeente over mogelijke toekomstige uitbreiding van De Marke bij het Brinkcluster.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie