Amersfoort in Gesprek over 300.000 inwoners

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Binnenkort verwelkomt Amersfoort haar 150.000ste inwoner. Maar historisch gezien wordt deze persoon de 300.000ste inwoner van Amersfoort. Hoe dit zit? Op donderdag 28 februari kunnen belangstellenden hier achter komen tijdens Amersfoort in Gesprek dat georganiseerd wordt door Archief Eemland. Iedereen is van harte welkom om deze middag van 16.00 tot 18.00 uur aan tafel aan te schuiven en mee te luisteren of praten.

Tijdens Amersfoort in Gesprek gaan de deelnemers op zoek naar de verhalen achter de foto's van het huidige stadsportret op www.amersfoortdatzijnwij.nl. Daarnaast krijgen zij uitleg over gegevens van inwoners die in het archief bewaard worden en hoe Archief Eemland in totaal 300.000 inwoners telt.

Tafelheer Jan-Willem van Lieshout ontvangt verschillende tafelgasten. Tafelgast Hans van Helden geeft een kijkje achter de schermen van het project 'Amersfoort dat zijn wij'. Tafelgast Dymphna Meijneken laat zien dat Amersfoorters de historie van de stad de belangrijkste karaktereigenschap van de stad vinden.

Amersfoort in gesprek vindt plaats op donderdag 28 februari van 16.00 tot 18.00 uur in de Observant (Stadhuisplein 7). Toegang is gratis. Archief Eemland is hét historisch informatiecentrum voor Amersfoort en de regio Eemland. Het raadplegen van deze grote collectie cultuurhistorische bronnen voor de geschiedenis van Eemland is gratis. Meer informatie op www.archiefeemland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie