Huldiging medaille winnaars Wereldkampioenschap Lifesaving

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vijf leden van de Amersfoortse Reddingsbrigade hebben in november deelgenomen aan de wereldkampioenschappen Lifesaving en drie van hen hebben daar medailles gewonnen. Zij werden zaterdag gehuldigd in het zwembad Hoogland.

Van 4 tot 18 november vonden in het Australische Adelaide de wereldkampioenschappen Lifesaving (Rescue 2012) plaats. Gedurende twee weken werd daar met ruim 4500 deelnemers uit diverse landen gestreden in verschillende leeftijdscategorieën op diverse onderdelen. Namens de Amersfoortse Reddingsbrigade waren Saskia van Schaik, Françoise Duran, Hans Vijge, Jan-Willem den Hartog en Idwer Steenstra aanwezig. Na afloop van de Wereldkampioenschappen kon deze afvaardiging terugblikken op meerdere overwinningen.

In totaal wonnen zowel Saskia, Françoise als Hans bij elkaar elf medailles, waaronder twee gouden, en sneuvelde bovendien een wereldrecord.

Met deze prestaties zijn de drie medaillewinnaars afgelopen zaterdag in zwembad Hoogland tijdens een huldiging door de Amersfoortse Reddingsbrigade, in aanwezigheid van wethouder Sebastiaan van 't Erve, in het zonnetje gezet. Als verrassing reikte de wethouder namens de gemeente Amersfoort ook de gemeente-medaille uit. Deze medaille, die jaarlijks wordt uitgereikt aan Amersfoortse Sportkampioenen met opmerkelijke prestaties tijdens het Amersfoortse Sportgala, viel ook deze drie winnaars ten deel.

Vanwege afwezigheid op het afgelopen Amersfoortse Sportgala, dat eind november had plaatsgevonden, was de uitreiking in stilte verschoven naar afgelopen zaterdag.

Saskia van Schaik, Françoise Duran en Hans Vijge genoten zichtbaar van dit moment. Echter tijd voor uitrusten is er niet bij, zo laten ze weten. Er moet weer volop worden getraind. In 2014 vinden de volgende wereldkampioenschappen Lifesaving plaats in Frankrijk en in 2016 in Nederland. Zoals ze zelf zeggen, op naar nog meer medailles.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie