Benoeming interim-dijkgraaf Gert Verwolf

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Gert Verwolf, dijkgraaf van waterschap Veluwe, is door Gedeputeerde Staten van de provincies Gelderland en Utrecht benoemd tot interim-dijkgraaf van het nieuwe Waterschap Vallei en Veluwe. Per 1 januari 2013 gaat het nieuwe waterschap Vallei en Veluwe van start door een fusie van de waterschappen Vallei & Eem en Veluwe.

De beëdiging vond afgelopen mandag plaats. Verwolf werd beëdigd door de Gelderse Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje. Hierdoor kan het nieuwe waterschap starten onder voorzitterschap van Verwolf totdat een nieuwe dijkgraaf wordt benoemd. Verwolf bereikt in maart 2013 de pensioengerechtigde leeftijd. De procedure voor werving van een nieuwe dijkgraaf is in volle gang.

Verwolf heeft ruime bestuurlijke ervaring en kennis van de waterschapswereld. Sinds 2000 was hij dijkgraaf van Waterschap Veluwe. Voordat hij naar Waterschap Veluwe kwam werkte de ingenieur Civiele Techniek in diverse functies bij Rijkswaterstaat, onder meer in de functie van Directeur Water en lid van de hoofddirectie. Naast zijn werk als dijkgraaf besteedde hij veel tijd aan de koepelorganisatie van de waterschappen in de onbezoldigde functie van bestuurslid en later vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen van 2007 tot eind 2012.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie