Lang geleden...
Lang geleden... Wim Lanser

Familievoorstelling ‘Lang geleden… (6+)’ komt naar Flint!

29 maart 2018 om 16:46 lokaal Deel je nieuws

Van Hoorne Entertainment presenteert de gloednieuwe, educatieve familievoorstelling ‘Lang geleden… (6+)’. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alex de Wolf en Arend van Dam.  Vrijdag 20 april is ‘Lang geleden…’ te bewonderen in Flint.  

De voorstelling ‘Lang geleden… (6+)’, is een muzikale en humoristische tijdreis door onze vaderlandse geschiedenis. Met kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en heel veel humor komen de belangrijkste en opmerkelijkste verhalen uit onze vaderlandse geschiedenis tot leven in deze gloednieuwe theatervoorstelling voor jong én oud. Deze educatieve familievoorstelling wordt gepresenteerd door Van Hoorne Entertainment en is gebaseerd op het populaire gelijknamige geschiedenisboek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Van dit boek zijn ruim 200.000 exemplaren verkocht en het is niet meer weg te denken uit het basisonderwijs. 

In het theateravontuur ‘Lang geleden…’ is het levensverhaal van Willem van Oranje te zien, verteld door een gezelschap van enthousiaste, hedendaagse theatermakers. Ook komen de bezoekers oog in oog te staan met Hugo de Groot die in een boekenkist uit Slot Loevestein wist te ontsnappen, en met de jonge Jacoba van Beieren, die op haar vijfde uitgehuwelijkt werd aan een Franse prins. De voorstelling wordt door de Theaterkrant beoordeeld met maar liefst 4 sterren: “‘Lang geleden…’ is zowel historisch getrouw als fantasierijk en laat precies zien dat het goed vertellen van spannende verhalen de kracht is van zowel geschiedenis als theater.”

Voor de voorstelling kunnen kinderen met Oppas op Maat een ridderhelm komen kleuren en versieren in de foyer. Ook kunnen kinderen in de foyer deelnemen aan de ‘Geschiedenis Experience’ die bestaat uit diverse activiteiten die te maken hebben met de Nederlandse geschiedenis. Na afloop komen de acteurs naar de foyer voor een Meet & Greet!

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie