Now! Festival vergoedt kaartjes; volgende editie mogelijk pas in 2013

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

VATHORST - De Kaarthouders die zich gemeld hebben bij de organisatie van het Now! Festival krijgen hun aankoopbedrag volledig terug (exclusief servicekosten en verzekering). Dat heeft de organisatie maandag bekend gemaakt. Het festival met bands als Kane en Di-rect werd vier dagen voor aanvang noodgedwongen afgelast. Dit vanwege de tegenvallende kaartverkoop, de oplopende kosten en afgehaakte sponsors.

Aanvankelijk zou het festival van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september worden gehouden op een terrein aan de Hanzeboulevard tussen de Memelweg en de Rigaweg. Tot zondag 18 december konden kaarthouders zich melden bij de organisatie om in aanmerking te komen voor de terugbetalingsregeling. De meeste kaarthouders hebben zich ook daadwerkelijk gemeld. De vrijwilligersorganisatie van het Now! Festival laat in een persbericht weten erg blij dat het nu zover is dat de kaartjes kunnen worden terugbetaald. Er is maanden gewerkt aan een oplossing.

Direct na het afgelasten van het festival begin september is de organisatie op zoek gegaan naar een passende oplossing. Samen met het Appelpop Festival in Tiel is binnen 14 dagen een alternatief aangeboden, waarvan een aantal kaarthouders gebruik heeft gemaakt. Omdat het ook voor de organisatie wel duidelijk was dat dit alternatief zeker niet voor alle kaarthouders passend was is vervolgens gewerkt aan de terugbetalingsregeling.

Ticketorganisatie Paylogic is de festivalorganisatie te hulp geschoten en zal de uitbetaling van het belangrijkste deel van de kaarten verzorgen. Alle kaarthouders hebben maandag per mail bericht gehad over de uitvoering van terugbetalingsregeling. Kaarthouders krijgen hun volledige aankoopbedrag van kaarten en parkeerkaarten terug. Servicekosten en verzekeringskosten worden niet vergoed. Van sommige kaarthouders ontbreken nog enkele gegevens die nodig zijn om tot uitbetaling over te gaan. Deze mensen krijgen alsnog de gelegenheid om deze gegevens aan te vullen. Naar verwachting zijn medio januari 2012 alle kaarten terugbetaald.

De organisatie heeft besloten om in 2012 geen Now! Festival te organiseren. ,,Eerst moeten de kaarthouders zijn gecompenseerd voordat we aan een volgende editie kunnen denken. Op dit moment is er onvoldoende financiële basis voor een festival in 2012", aldus de organisatie in het persbericht. ,,Wij richten ons nu op 2013. In overleg met alle betrokken partijen wordt gekeken hoe, waar en wanneer het festival weer kan plaatsvinden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie