Hoogland moet punten inleveren

19 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Het verzwakte Hoogland heeft zondag geen kans gezien om ZAP, een van de mindere goden in de eerste klasse A, te verslaan. Op sportpark Langenoord, de thuisbasis van Hoogland, vermeldde het scorebord na 90 minuten een eindstand van 1-3.

Een teleurstellend resultaat voor de Hooglanders die op een overwinning hadden gerekend. Maar zonder twee geschorste spelers (doelman Sebastiaan Bruins en verdediger Erwin Hermsen) en de geblesseerde Florian Lammers was Hoogland niet in staat om de drie punten in eigen huis te houden.

ZAP liet in Hoogland zien over meer kwaliteit te beschikken dan was verwacht. De bezoekers openden na een klein half uur de score. Op dat doelpunt had de thuisclub nog wel een snel antwoord. Caspar Vijverberg stond op de goede plek om de bal in het doel van de tegenpartij te koppen: 1-1. Zwak ingrijpen van de Hooglandse verdedigers liep echter net voor rust verkeerd af: 1-2.

In de tweede helft probeerde Hoogland vooral met lange ballen tot succes te komen. ZAP werd daar niet zenuwachtig van en kon heerlijk counteren, het favoriete spelletje van de ploeg uit het Noordhollandse Breezand. Zeven minuten voor tijd beslisten de gasten het duel ook met een uitval: 1-3.