Fracties willen spoeddebat over extra overschrijding Eemhuis

28 september 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De fracties PvdA, Lijst Schulten, BPA en Trots willen dat er een spoeddebat komt naar aanleiding van het onder curatele stellen van de projectorganisatie van het Eemhuis. Dinsdagavond om 22.30 uur maakte het college bekend dat er mogelijk nog een extra overschrijding komt van ruim twee miljoen euro op de bouw van het Eemhuis. De gang van zaken roept veel vragen op bij een aantal politieke partijen.

door John Spijkerman

In een raadsdebat met het college moeten veel vragen worden beantwoord, vindt PvdA-fractievoorzitter Rob van Muilekom. Wat hem betreft zou het spoeddebat nog deze week moeten worden gehouden. ,,De bijzondere manier waarop dit gebeurde riep vragen op die niet kunnen wachten tot de onderzoeken zijn afgerond.'' Vorige week donderdag was al bekend dat er mogelijk een extra overschrijding zou zijn van ruim twee miljoen euro, maar dit werd pas dinsdagavond laat bekendgemaakt. De fracties willen weten waarom het college er vijf dagen over heeft gedaan en zo'n bijzonder tijdstip van tegen middennacht heeft gekozen om de gemeenteraad te informeren. Ook moet duidelijk worden tot welke functionarissen de ondercuratelestelling zich uitstrekt.

Van Muilekom kan zich voorstellen dat alles via het college gaat lopen nu de projectorganisatie onder curatele is gesteld. ,,Maar'', vraagt hij zich af, ,,had dat niet al drie weken eerder gekund. Daar had je toch geen advies van Osbourne voor nodig.'' De PvdA-fractievoorzitter wil weten waar de twee miljoen euro aan overschrijdingen vandaan komt. ,,En ik wil weten welke overschrijdingen er nog in de lucht hangen. Ik wil dat het college hier pro-actief handelt. Ik hoop dat het college de touwtjes meer in handen gaat krijgen.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie