De winnende zomerfoto.
De winnende zomerfoto. Miranda van Buitenen-van Kuijeren

De winnaars van De Stad Amersfoort Zomerfotowedstrijd 2020

2 september 2020 om 10:48 Overig

AMERSFOORT De winnende foto van de zomerfotowedstrijd 2020 van De Stad Amersfoort is die van Miranda van Buitenen-van Kuijeren. Uit alle inzendingen heeft de redactie samen met fotograaf Rinus van Denderen in totaal vijf winnaars gekozen.

De winnende foto is genomen vanaf het water op een sup board en de kijker ziet een ontspannen man, of althans alleen zijn benen. Het zomerse gevoel van luieren, de warme kleuren, het plotselinge waarnemen van tafereel, het gevoel van meegluren dat de toeschouwer ervaart en het raadselachtige waar de rest van de man is gebleven, maakt dat de foto langer dan normaal de aandacht trekt.

Op de tweede plaats Jolanda de Vries; de zwart-witfoto van lekker uitwaaien in de zon en turen naar het passerende landschap in de trein. ‘Je hebt alle tijd’, lijkt de foto uit te stralen. Nummer drie is van G.J. Fransen: jongeren die op een bijna voelbaar warme dag ondersteboven van een brug springen. Een mooi contrast van zorgeloos jeugdig, zomers elan tegenover de boer die daarachter hard aan het werk is.

De foto van Ruud Korthouwer is vierde geworden; kinderen bekijken vissen op een verlaten strand met een prachtige achtergrond. Het houten bootje maakt het plaatje compleet. De laatste eervolle vermelding is voor Juanita de Keijzer; die haar 18-jarige kleinzoon fotografeert terwijl hij gefilmd wordt tijdens het skaten.

Opvallend genoeg, maar zeer verklaarbaar, zaten er dit jaar veel kiekjes uit eigen land of zelfs directe omgeving tussen. Veel inzenders kwamen tot de conclusie dat ver reizen voor een mooie omgeving of het vakantiegevoel helemaal niet nodig is.

Bekijk hier alle inzendingen van onze zomerfotowedstrijd

'Uitwaaien, kop in de zon en genieten van een ritje met de stoomtrein in Goes.'
'Terwijl de boer zijn land bewerkt springt de jeugd van een brug het verkoelende water in. Het doet mij terugdenken aan de lange zomervakanties toen ik nog jong was, een halve eeuw geleden.'
'Deze foto is gemaakt in Slovenië bij het meer van Bohinj op 27 juli. Dit jaar zochten we de rustige plekken op en met de boot kwamen we terecht op een verlaten strandje. Op de foto zijn onze kinderen de vele vissen onder water aan het bekijken.'
'Mijn kleinzoon, Jay 18 jaar, ging in juli 2020 naar het skatepark in Diest, Begië en is met zijn grote hobby/sport bezig. Hij toont zijn adembenemende stunts, terwijl cameraman Tim alles vastlegt, maar.............uiteraard mét mondkapjes.
Als ik later de filmpjes doorgestuurd krijg, blijf ik mij verbazen, houd mijn hart vast en schud alleen maar mijn hoofd.'
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie