Afbeelding
FotoVanDenderen
COLUMN

Effe geen stukkie

13 augustus 2020 om 17:03 Overig

Deze week geen column in ons nieuwsblad ‘De Stad Amersfoort’. Zit in de achtertuin onder een luifel met in m’n linkerhand een koud speciaal biertje van bierwinkel Hop, want ik steun de lokale ondernemer. In mijn rechterhand een vliegenmepper waarmee ik van die irritante groene vliegen verpletter. Voor mij op het grasveldje een vuurkorf met wat kurkdroge schuttingdelen die mooi branden zonder rookoverlast. 

Kan dat nog in deze tijd, een vuurkorf met resthout ontsteken? Ook de barbecue staat voor het eerst deze zomer aan met houtskool en spiritusblokjes. Voel ongemak bij het ontsteken van de houtskoolbrokjes. Kan dat nog wel in deze tijd? Mevrouw de Keijzer brengt een schaal met kip-satéstokjes, lamsspiesjes, braadworstjes en zalmstukjes in folie met dille. Kan dat nog wel de Keijzer, vlees op de barbecue in 2020, is dat niet een tikkie gewaagd? Is een vegetarisch gerecht op de BBQ niet veel lekkerder? Smeer een warm stokbroodje met knoflookboter, prik een stukje vlees met pindasaus van het stokje, proost met mijn wederhelft op onze gezondheid en laat het vakantiegevoel maar over me komen.

Denk lekker effe nergens aan in deze tropische dagen, laat een boertje, schenk mijn eega nog een roseetje in, maak zelf nog een biertje open en zet de cd ‘Rumours’ van Fleetwood Mac ietsje harder. Tot volgende week. Blijf genoeg drinken, vermijd overmatige inspanning, houdt afstand en niet klagen over de warmte!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie