Afbeelding
Archief BDU Media

Voedselkollektief Amersfoort houdt open dag

23 augustus 2020 om 16:15 Overig

AMERSFOORT biologische groenten, fruit, melkproducten, plantgoed en vlees, nagenoeg verpakkingsvrij, uit de nabije omgeving van Amersfoort worden al tien jaar via het Voedselcollectief (VOKO) Amersfoort geleverd. Zaterdag 29 augustus wordt dit gevierd middels een open dag van 13.00 tot 16.00 uur in  Theetuin Heyligenberg.

Bezoekers kunnen kennismaken met leveranciers middels lezingen, er is om 14.30 uur een proostmoment om dit te vieren, waar ook wethouder duurzaamheid Astrid Jansen bij aanwezig is. De activiteit wordt afgesloten met een maaltijd voor de leveranciers en leden. 

,,Daarnaast zijn er zelfgemaakte biologische hapjes, is er een kinderactiviteit en kunnen bezoekers heerlijk rondlopen in de moestuin”, belooft de organisatie. ,,Wat is het voedselcollectief? Iedere week kunnen leden van het VOKO middels een bestelformulier biologisch voedsel bestellen, afkomstig van achttien zorgvuldig geselecteerde bedrijven die maximaal 25 kilometer rondom Amersfoort gevestigd zijn. Alle processen worden georganiseerd door vrijwilligers. Er is een leveranciersteam,bestelteam, een ophaal team, twee winkelteams en een communicatie team.”

,,Iedere week zijn zo’n twintig leden in touw om alle bestellingen in goede banen te leiden, in totaal heeft het VOKO nu honderdzeventig leden. Door deze manier van werken wordt biologische voeding toegankelijker voor iedereen wat betreft prijs en daarnaast wordt er door de leveranciers zo min mogelijk (plastic) verpakkingsmateriaalgebruikt.”

‘Geschiedenis…… Wie, wanneer en motivatie.’ Programma op 29 augustus; vanaf 13.00 uur zijn bezoekers welkom bij de Theetuin Heyligenberg waar vanaf 13.30 een lezingenprogramma start. Ieder half uur kan geluisterd worden en vragen gesteld worden aan leveranciers over hun manier van werken. Denk daarbij aan permacultuur, werken met de kas en het zorgen voor goede groentenrassen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie